Se scumpeşte carnea de porc!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Asociația Română a Cărnii Se scumpeşte carnea de porc!
Economie 03 Aprilie 2017 / 16:22 755 accesări 1 comentariu

Prețul cărnii de porc va crește în România, în medie, cu 15 - 30%, începând cu luna aprilie, atrag atenția reprezentanții Asociației Române a Cărnii (ARC), într-un comunicat de presă transmis luni presei. Potrivit ARC, în primul trimestru din 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare față de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea înregistrată în 2015. De asemenea, o creștere importantă s-a consemnat în ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde prețul de tranzacționare s-a majorat cu 40%. Totodată, la jambon s-a înregistrat o creștere a prețului de 25%, la fel și la alte piese rezultate din tranșare.

Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie a acestui an, în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piața Cărnii, se estimează că această creștere a prețului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare. Printre cauzele care au condus la creșterea prețului cărnii de porc la nivel european se află: creșterea semnificativă, în cursul anului 2016, a exportului de carne de porc în țările asiatice, în special în China, Japonia și Hong Kong, respectiv scăderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de vârstă.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.2738 secunde