Seri de martie cu „Giselle“ și „Carmen“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În weekend, la Teatrul „Oleg Danovski“

Seri de martie cu „Giselle“ și „Carmen“

Cultură 25 Martie 2016 / 15:10 673 accesări
Duminică, de la ora 19.00, publicul meloman se va întâlni cu năvalnica și frumoasa Carmen

Duminică, de la ora 19.00, publicul meloman se va întâlni cu năvalnica și frumoasa Carmen

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” dedică acest sfârșit de săptămână unor povești de iubire în centrul cărora se află două personaje feminine: delicata și devotata Giselle și nestatornica și impetuoasa Carmen.

Weekend-ul se va deschide sâmbătă, de la ora 19.00, cu o invitație la balet. Spectacolul „Giselle”, pe muzica lui Adolphe Adam, având la bază coregrafia clasică, constituie un prilej opentru publicul tomitan de a-i revedea pe Irina Ganea Mihaiu și Adrian Mihaiu în rolurile principale. Reprezentația de sâmbătă seară a baletului „Giselle” coincide și cu patru debuturi: Mizuki Kubota, Mayu Takahashi, Daia Kashiwaba și Andrada Dedu. Acestora li se vor alătura: Amalia Mîndruțiu, Nozomi Miura și Bogdan Bîrsănescu. De punerea în scenă a spectacolului s-au ocupat Monica Cherecheş și Horaţiu Cherecheş, scenografia fiind creată de constănțeanca Eugenia Tărăşescu-Jianu.

Seara de duminică îi este dedicată, începând cu ora 19.00, frumoasei și vulcanicei Carmen, eroina din opera cu același nume a lui Georges Bizet. În rolul titular, publicul o va (re)vedea și (re)asculta pe mezzosoprana Lucia Mihalache, iar Don Jose va fi întruchipat de tenorul Răzvan Săraru. Baritonul bucureștean Ștefan Ignat va fi Escamillo, iar japoneza Akiko Hayakawa o va reda pe Micaela. Acestora li se alătură: Liviu Iftene - Braşov, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurenţiu Severin și Cristian Caragea - debut. Conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de dirijorul japonez Koichi Inoue.

Regia artistică a operei „Carmen” e semnată de Răsvana Cernat, iar scenografia este creația Eugeniei Tărăşescu-Jianu.

Biletele pentru spectacolele „Giselle” și „Carmen” pot fi achiziționate de la sediul TNOB, la prețurile de 25, 30 și 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 20 de lei.

Citește și:

Pianista Sabina Oprea revine acasă ca solistă a unui concert de Chopin

O operă germană, un dirijor italian și trei debuturi, la Teatrul „Oleg Danovski”

Vinerea „Flautului fermecat“, marcată de trei debuturi

„Elixirul dragostei”, remediu pentru proasta dispoziție

Revelion în martie cu valuri de... farse și șampanie

Mărțișoare coregrafice, între clasic și contemporan

Violoncelistul Ghiorghiţă Tănase şi-a încheiat, vineri, cariera solistică12
Pagina a fost generata in 0.4252 secunde