Sevil Shhaideh, audiată la DNA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sevil Shhaideh, audiată la DNA

Justiție 25 Aprilie 2018 / 16:01 804 accesări

Sevil Shhaideh, fost vicepremier şi actual consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al premierului Vioica Dăncilă, a ajuns miercuri după-amiază la DNA. Sevil Shhaideh nu a dorit să dea declaraţii presei la sosirea la sediul DNA. Cel mai probabil fostul vicepremier a ajuns la DNA pentru dosarul "Belina".

La mijlocul lunii ianuarie, Sevil Shhaideh anunţa că a primit raportul expertizei. "Avem un termen de analiză a acestei expertize, termen în care putem să formulăm observaţii sau obiecţiuni. Este o procedura, sunt obligată să mă prezint ori de câte ori sunt citată. Am venit, am preluat această expertiză, mă voi pronunţa asupra ei", declara Sevil Shhaideh la ieşirea din DNA.

Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, cauză în care DNA a cerut Camerei Deputaţilor şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene. Solicitarea a fost respinsă de parlamentari.

Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

DNA îi acuză pe cei doi miniştri că au contribuit la adoptarea nelegală a hotărârii de guvern prin care a fost transferată insula Belina din patrimoniul statului în cel al Consiliului Judeţean Teleorman.12
Pagina a fost generata in 0.1413 secunde