Și la Constanța: Grevă de avertisment în Sănătate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Și la Constanța: Grevă de avertisment în Sănătate!

Sănătate 19 Octombrie 2016 / 08:58 1904 accesări

Aproximativ o sută de membri ai sindicatului Sanitas, filiala Constanţa, angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă au declanşat, alături de colegi din întreg judeţul şi din ţară, greva de avertisment.

Liderul Sanitas, filiala Constanţa, Nicolae Manea, le explică sindicalistor ce trebuie făcut, şi că asemenea acţiuni sunt fireşti într-o societate democrată.

Sindicaliştii cer, printre altele, să fie corect plătiţi, să nu mai fie umiliţi, cer taxe actualizate.

Nu în ultimul rând, Manea a subliniat şi deficitul de personal din sistem. „Nu ne dorim grevă generală, dar vreau să se înțeleagă ceva: guvernanții trebuie să înțeleagă că există o mare problemă în sănătate”, a declarat Manea.

Tot el a spus că politicienii trebuie să se așeze la masa negocierilor. „Guvernanții trebuie să înțeleagă că toți suntem pe funcții provizorii, suntem aleși.”

Greva de avertisment, penultima acţiune revendicativă, ultima fiind declanşarea grevei generale, s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, între 8.00 şi 10.00.

În toate unităţile sanitare din Constanţa, inclusiv în centre de îngrijire şi asistenţă socială, reprezentanţii Sanitas, dar nu numai, au declanşat greva de avertisment. Atât pacienţii, cât şi medicii sunt de acord cu cerinţele sindicaliştilor şi îi susţin în demersurile lor.

Salariaţii în halate albe au asigurat urgenţele pe toată perioada grevei de avertisment, activitatea medicală nefiind afectată.

Liderul Sanitas, Nicolae Manea, a declarat că sindicaliştii nu îşi doresc să se ajungă până la greva generală, anunţată la finalului lunii octombrie.

Sunt conştienţi că problemele lor nu pot fi rezolvate peste noapte, că nu pot lua salariile colegilor din alte ţări ale UE, deşi suntem o ţară UE, dar speră măcar într-un plan cert al guvernanţilor, care să le garanteze că, încet-încet, vor ajunge la un nivel salarial similar colegilor din afară.

Citește și:

Sindicaliștii din Sănătate s-au săturat! Gata, întrerup activitatea!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1598 secunde