Simularea Bac-ului, o avanpremieră a examenului din vară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe locuri, fiți gata, start!

Simularea Bac-ului, o avanpremieră a examenului din vară

Educație 18 Martie 2018 / 15:28 1909 accesări

Aproape 10.000 de elevi din județul Constanța participă la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național 2017- 2018. Notele obținute nu vor fi trecute în catalog, decât dacă elevul solicită acest lucru, în scris.

Mii de elevi din clasele terminale intră începând cu 19 martie, în focurile simulărilor examenului de bacalaureat. Luni va avea loc testarea la limba și literatura română, iar miercuri se va susține simularea la proba obligatorie a profilului, adică matematica sau istorie.

La nivelul județului Constanța, probele se vor desfășura în 61 de unități de învățământ, cu participarea a 9.663 de candidați. 4.897 sunt elevi în clasa a XI-a, iar 4.588 sunt elevi de clasa a XII-a.

Probele încep la ora 9.00 și timpul destinat elaborării lucrării scrise este de 3 ore. Accesul elevilor în sălile de simulare este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Liceenii au la dispoziție trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, pentru a rezolva problemele. Obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la bacalaureat, potrivit Ministerului Educației.

Conform prevederilor legale în vigoare, rezultatele obținute la simularea națională nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. „Notele obținute la simulare nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele pot fi trecute în catalog“, precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Elevii de clasa a XII-a nu vor avea la simularea de luni subiecte din operele autorilor Marin Preda sau Marin Sorescu, iar la clasa a XI-a sunt exceptate de la testare simbolismul, perioada interbelică și perioada postbelică.

Calendarul desfășurării probelor este următorul:

  • 19 martie 2018 - Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
  • 20 martie 2018 - Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
  • 21 martie 2018 - Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
  • 22 martie 2018- Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă (numai pentru elevii de clasa a XII-a).12
Pagina a fost generata in 0.1285 secunde