Sindicatele din învățământ, nemulțumite de legea salarizării, amenință cu proteste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sindicatele din învățământ, nemulțumite de legea salarizării, amenință cu proteste
Educație 03 Mai 2017 / 00:16 956 accesări 0 comentarii

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a transmis marți că legea-cadru privind salarizarea ”încalcă programul de guvernare aprobat de Parlament” și amenință cu declanșarea unor acțiuni de protest în cazul în care parlamentarii ”nu remediază problemele semnalate” de sindicat. ”Încălcarea Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României, în condițiile în care acesta prevede o creștere a salariilor cu 20%, începând cu data de 01 iulie 2017 și cu 30% de la data de 01 ianuarie 2018, iar în proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se propune ca prima tranșă de majorare, în procent de 50%, să se acorde de la data de 01 ianuarie 2018. Această propunere înseamnă o diminuare cu 6% a majorărilor salariale și, ceea ce este mai important, provoacă în rândul salariaților din sistemul de învățământ o stare de neîncredere și suspiciune referitoare la transpunerea în practică a prevederilor viitoarei legi privind salarizarea unitară”, transmite, într-un comunicat de presă președintele FSLI Simion Hăncescu. Totodată, FSLI cere revizuirea salariului de bază în învăâământul preuniversitar. ”Revizuirea coeficienților de ierarhizare pentru funcția didactică de predare, astfel încât salariul de bază maxim în învățământul preuniversitar, corespunzător gradației 0 să reprezinte aproximativ 0,28 din indemnizația Președintelui României”, mai precizează conducerea FSLI. De asemenea, sindicatul mai cere parlamentarilor ”remedierea anomaliilor din proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce privește grilele propuse pentru funcțiile de conducere, precum și pentru anumite funcții didactice auxiliare și nedidactice”.

Conducerea FSLI anunță acțiuni de protest, în situația în care parlamentul ”nu remediază problemele semnalate”.

”Colegiul Național al Liderilor FSLI a hotărât, în numele membrilor de sindicat ale căror interese le reprezintă că, în situația în care Parlamentul României nu va remedia problemele semnalate, urmează să se declanșeze acțiuni legale de protest”, mai precizează FSLI.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2102 secunde