Sondaj IMAS - Mircea Diaconu intră în turul II al prezidențialelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sondaj IMAS - Mircea Diaconu intră în turul II al prezidențialelor
Politică 31 Octombrie 2019 / 13:50 2493 accesări 1 comentariu

Rezultatele celui mai nou Barometru Europa FM au fost prezentate joi, într-o ediție specială, la Europa FM. Sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit la alegerile prezidențiale rămâne Klaus Iohannis, cu 45,7 % din menţiunile valide de vot. Următorul clasat este Mircea Diaconu, care ar obţine 16,7% din voturi. Urmează Viorica Dancilă cu 15,1%, în creştere cu aproape 3 procente faţă de luna trecută.

Pentru a treia lună la rând, Dan Barna, candidatul USR, scade în opţiunile valide vot ale românilor. Se situează pe locul al patrulea, cu 12,6 %, în scădere cu 1,6 % faţă de septembrie, şi cu 4,7% mai puţine voturi decât în august.

Theodor Paleologu, care candidează din partea PMP, ar aduna 6,9% din menţiunile valide de vot, și el în scădere cu 0,8 % faţă de septembrie. Candidatul UDMR Kelemen Hunor ar obţine 2,9% din voturi. Luna trecută era creditat cu 3,8% din opţiunile românilor.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 8 -28 octombrie, prin telefon, la comanda Europa FM, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani.Eroare de eșantionare +/- 3,1%. S-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1692 secunde