Sonia Olariu şi Collins Filimon sunt noii campioni naţionali la badminton

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sonia Olariu şi Collins Filimon sunt noii campioni naţionali la badminton

27 Noiembrie 2016 / 17:44 398 accesări

Campionatul Naţional la Badminton s-a desfăşurat în perioada 25-27 noiembrie, la Timișoara, iar Sonia Olariu şi Collins Filimon au câştigat finalele la seniori.

În sala de sport a Universităţii de Vest, badmintonul și-a desemnat campionii naționali din acest an, cei de seniori, dar și pe cei de la categoriile de vârstă U15 și U9 ani. La startul turneului s-au prezentat 96 de sportivi, de la 18 cluburi de badminton din țară.

La seniori, finala feminină a fost disputată în familie, între surorile Andra și Sonia Olariu (CSM Timișoara), Sonia reușind să o învingă pe sora sa mai mică, câștigând titlul pentru a cincea oara. Medaliile de bronz au fost obținute de Luiza Milu și Irina Popescu de la Sportul Studentesc București.

Finala de simplu masculin s-a disputat între tânărul Collins Filimon (CSU Universitatea de Vest Timișoara) și experimentatul Robert Ciobotaru (CS Stiinta Bacau), primul reușind să se impună în două seturi și să iși apere titlul câștigat anul trecut. Pe locul al treilea s-au clasat Mircea Vasiu (CSU Universitate de Vest Timișoara) și Daniel Cojocaru (CS Știința Bacău).

Finalele probelor de dublu au fost extrem de disputate, toate cele trei partide desemnându-și câștigătorii după ce s-a jucat setul deciziv. Astfel, la dublu feminin, Alexandra Milon și Florentina Constantinescu (CS Știința Bacău/Sportul Studentesc București) au câștigat finala împotriva surorilor Andra și Sonia Olariu (CSM Timișoara). La dublu masculin, Robert Ciobotaru și Daniel Cojocaru (CS Știința Bacău) s-au impus in fața dublului Collins Filimon și Mircea Vasiu de la CSU Universitatea de Vest Timișoara, iar la dublu mixt, cuplul format din Robert Ciobotaru și Florentina Constantinescu (CS Știința Bacău/Sportul Studentesc București) a câștigat în fața lui Daniel Cojocaru și Alexandra Milon (CS Știința Bacău).

În paralel cu finalele la seniori s-au disputat și finalele juniorilor de la categoria de vârstă U 15 ani și U 9 ani. La simplu fete, la categoria U 15 ani, campioană națională a devenit Carina Bălașa (CSS Onești), iar la categoria U9 ani campioană națională este Cristina Sîrbu (CSM Timișoara).

La simplu băieti, la categoria U 15 ani, campion național a devenit Mihnea Crăciun (PNC București), iar la categoria U9 ani, trofeul a fost cucerit de către David Sinculet (ACS Interfact Bacău).

Probele de dublu la juniori U15 ani au fost câștigae de către Mihnea Crăciun și Victor Zarzu (PNC București/CSS Onești) la dublu băieți, Carina Bălașa și Alexandra Soare (CSS Onești/CSM Timișoara) la dublu fete, iar la dublu mixt campioni au devenit Victor Zarzu și Carina Bălașa (CSS Onești).12
Pagina a fost generata in 0.1702 secunde