Sportivii profesionişti vor relua antrenamentele gradual, respectând anumite condiţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sportivii profesionişti vor relua antrenamentele gradual, respectând anumite condiţii

Sport 05 Mai 2020 / 16:14 1109 accesări

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că toate condiţiile privind reluarea antrenamentelor sportivilor profesionişti sunt cuprinse într-un ordin comun al ministerelor Sportului şi Sănătăţii.

„După 15 mai, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început, se vor relaxa măsurile restrictive pentru sporturile individuale care se practică în aer liber, și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști, așa cum a anunțat deja Președintele Klaus Iohannis. În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru INSP se aplică unor sporturi precum alpinismul, atletismul, automobilismul, caiacul, canotajul,ciclismul, echitația, golful, kartingul, motociclismul, planorismul, tenisul, tirul cu arcul, tirul sportiv, yachtingul și așa mai departe. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, ușor de înțeles și aplicat, care țin de menținerea distanței între persoane și de respectarea măsurilor de igienă. Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vom vorbi azi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Regulile pot fi relaxate, dar, în acest moment, preferăm să nu estimăm nimic. Vom face periodic, din două în două săptămâni, o reevaluare a situației. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. Bineînțeles, cei care doresc să alerge sau să facă exerciții fizice în aer liber o vor putea face, dar nu în grupuri mai mari de 3 persoane”, a declarat Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a mai spus că reluarea antrenamentelor se va face în patru faze, iar sportivii trebuie să stea în izolare 14 zile înainte de începerea pregătirilor în cantonamente. În plus, sportivii îşi vor asuma, sub semnătură, respectarea cu stricteţe a regulilor descrise în ordinul comun al ministerelor Sportului şi Sănătăţii.12
Pagina a fost generata in 0.1718 secunde