State membre ale UE doresc noi sancțiuni în privinţa bombardamentelor de la Alep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

State membre ale UE doresc noi sancțiuni în privinţa bombardamentelor de la Alep

14 Octombrie 2016 / 20:21 321 accesări

Mai multe state membre ale Uniunii Europene iau în considerare impunerea de noi sancțiuni ca răspuns la agravarea conflictului din Siria, au declarat vineri diplomați europeni sub rezerva anonimatului, exprimând îngrijorări în legătură cu evoluția situației din orașul sirian Alep, relatează DPA.

Zonele controlate de rebeli în Alep, oraș în nord-vestul Siriei, au fost ținta bombardamentelor intense lansate luna trecută de forțele președintelui sirian Bashar al-Assad și de aliatul lor rus, lovituri aeriene care continuă și în prezent. Circa 300.000 de civili sunt blocați în Alep. Cel puțin 630 de civili, între care 123 de copii, au fost uciși după "prăbușirea" acordului de încetare a focului în Siria pe 19 septembrie, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Avem nevoie de o condamnare extrem de fermă a ceea ce se întâmplă la Alep", a declarat un diplomat european, înainte de reuniunea de luni a miniștrilor de externe ai statelor membre UE care se va concentra în mare măsură asupra Siriei.

Miniștrii ar urma să ceară o extindere a listei UE cu cetățenii sirieni sancționați, a afirmat diplomatul, precizând că sunt în mod special vizate persoane acuzate de crime de război.

"Ei (miniștrii) doresc mai multe nume pe lista celor responsabili pentru abuzurile de la Alep", a spus el.

"Trebuie să creștem presiunea asupra regimului și a aliaților săi", a spus un alt diplomat european. "Și, da, sancțiunile reprezintă una dintre modalități", a mai spus el.

Cu toate acestea, nu există încă propuneri concrete, conform unui important oficial european, care a afirmat joi că orice decizie cu privire la sancțiuni trebuie luate în unanimitate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2437 secunde