Studenți, citiți cu voce tare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Util în sesiune

Studenți, citiți cu voce tare!

Educație 31 Ianuarie 2018 / 15:10 644 accesări

Există o scenă extrem de familiară pentru elevi, studenţi şi alte persoane care vor să memoreze sau să înveţe ceva, dar a doua zi, în momentul testului, au uitat tot. Un studiu recent rezolvă această problemă, cu o metodă care era sub nasul tuturor, notează site-ul descopera.ro.

Cercetătorii de la Universitatea Waterloo au venit cu o tehnică rudimentară care îmbunătăţeşte considerabil capacitatea de a învăţa: vorbitul cu voce tare a ceea ce citeşti, scrie Curiosity.

Experţii susţin că aici intervine „efectul de producţie”, sau faptul că produci verbal cuvintele pe care le citeşti are un impact asupra memoriei: vezi şi auzi informaţia în acelaşi timp. „Acest studiu confirmă că învăţatul şi memoria beneficiază de implicarea activă”, a precizat Colin MacLeod, co-autor al studiului. „Spune cu voce tare informaţia pe vrei să o reţii şi vei avea mai multe şanse de a o reţine”.

Studiul a implicat patru metode de învăţare a informaţiei scrise, citirea fără voce, auzitul altei persoane care citeşte, ascultarea înregistrării cu propria persoană şi citirea cu voce tare. Ultima a fost cea care a oferit o îmbunătăţire de 5-15% a vitezei şi eficienţei învăţatului.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2718 secunde