SUA: Camionul morţii - caz brutal de trafic de persoane! Ce va păţi şoferul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA: Camionul morţii - caz brutal de trafic de persoane! Ce va păţi şoferul

Externe 24 Iulie 2017 / 15:57 299 accesări
Sursa foto: AP

Sursa foto: AP

Șoferul camionului în a cărui remorcă au fost găsite duminică nouă persoane decedate și 28 rănite, într-o parcare din orașul american San Antonio, statul Texas (sudul SUA), va compărea luni în fața instanței, în ceea ce autoritățile consideră a fi un caz brutal de trafic de persoane, transmite Reuters. Peste 35 de persoane, foarte probabil imigranți clandestini, dintre care multe în stare critică din cauza deshidratării și a oboselii, au fost descoperite duminică în remorca unui camion aflat în parcarea unui hipermarket din rețeaua Walmart în orașul american San Antonio, aflat la circa 250 de kilometri nord de granița cu Mexic. Vehiculul nu avea rezerve de apă, iar instalația de aer condiționat nu funcționa. Temperatura exterioară era de 37,8 grade Celsius în momentul descoperirii camionului. Toate cele nouă persoane găsite decedate sunt bărbați. Douăzeci și opt de persoane, dintre care 20 în stare gravă sau critică, au fost internate în șapte spitale din San Antonio.

Șoferul camionului, identificat de procurori drept James Mathew Bradley Jr., în vârstă de 60 de ani, din localitatea Clearwater, statul Florida, a fost arestat, împotriva sa fiind formulată o plângere penală care va fi examinată luni de un tribunal federal din San Antonio. „Am sosit la ora 00:26 (05:26 GMT) la locul incidentului și am găsit nouă persoane decedate, în partea din spate a remorcii”, a declarat șeful poliției din San Antonio, William McManus. El a adăugat că alți suspecți au fugit de la locul incidentului în momentul sosirii poliției. Pe înregistrările video pot fi văzute „mai multe vehicule care au venit și au preluat oameni care se aflau în remorcă”, a spus McManus.

Controalele asupra imigranților ilegali în SUA au sporit în ultimele luni, după ce președintele Donald Trump s-a pronunțat pentru înăsprirea măsurilor contra persoanelor fără forme de ședere legale. Numai în statul Texas, agenții federali au arestat, într-o operațiune care a durat opt zile, 123 de imigranți ilegali cu antecedente penale. Recentul incident din San Antonio survine la peste un deceniu după ceea ce este considerat cel mai grav caz de trafic de imigranți din istoria SUA. În mai 2003, 70 de oameni au fost găsiți înghesuiți într-un camion de mari dimensiuni în localitatea Victoria, la circa 150 de kilometri sud-est de San Antonio. Nouăsprezece persoane erau decedate.

Citește și:

Trafic de carne vie în Texas! Morți și răniți, găsiţi în remorca unui camion

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1805 secunde