SUA impune taxe de sute de miliarde de dolari pe produsele din China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SUA impune taxe de sute de miliarde de dolari pe produsele din China
Externe 16 Septembrie 2018 / 16:36 187 accesări 0 comentarii

Preşedintele american, Donald Trump, este ferm hotărât să impună o nouă serie de taxe vamale - de 10% - pentru produse din China în valoare de 200 de miliarde de dolari şi ar putea anunţa aceasta în zilele următoare, a informat sâmbătă presa americană, citată de AFP. Donald Trump a "decis să impună taxe vamale pentru produse din China în valoare de 200 de miliarde de dolari",a scris Washington Post, adăugând că anunţul ar putea interveni "în câteva zile".

CotidianulWall Street Journalîntrevede şi el un anunţ pentru zilele care urmează. Citând surse anonime, cele două jurnale aduc în discuţie taxe de 10%, în loc de 25% cum s-a vehiculat până în prezent.

Preşedintele american, Donald Trump, a impus deja taxe vamale de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu. De asemenea, a promulgat taxe vamale suplimentare de 25% pentru mărfuri în valoare de 50 de miliarde de dolari provenind din China. Cu toate acestea, în săptămâna care s-a încheiat, Washingtonul şi Beijingul s-au declarat dispuse să reia dialogul pentru a evita o escaladare în războiul lor comercial care începe să facă victime printre firmele americane implantate în China.

Taguri articol
TaxeSUAChinaProduseTaxe vamaleDolariMiliarde


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1311 secunde