SUA își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova

Externe 06 Decembrie 2018 / 15:31 463 accesări

Relaţia Republicii Moldova cu SUA este una strategică, iar susţinerea acordată de SUA este foarte valoroasă pentru noi, a declarat joi premierul moldovean Pavel Filip în urma unei întrevederi cu asistentul adjunct pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, George Kent, potrivit portalului Actual.md, conform Agerpres. La rândul său, oficialul american a subliniat că Statele Unite ale Americii vor susţine Republica Moldova în faţa provocărilor interne şi externe, inclusiv în prevenirea riscurilor de imixtiune din exterior în procesul electoral, în contextul în care la 24 februarie sunt preconizate alegeri parlamentare în Republica Moldova. El a mai spus că SUA vor sprijini Republica Moldova pentru ca aceasta să devină o ţară de succes, democratică şi prosperă.

În acest context, premierul Pavel Filip a asigurat că guvernul său va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic, liber şi transparent.

'Suntem o echipă care are capacităţile necesare şi dorinţa de a schimba lucrurile în Republica Moldova', a spus şeful guvernului de la Chişinău.

Taguri articol


12