Summitul Trump - Kim, un eșec TOTAL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Summitul Trump - Kim, un eșec TOTAL
Externe 01 Martie 2019 / 09:15 328 accesări 0 comentarii

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat vineri că Phenianul a cerut ridicarea sancțiunilor, însă nu și-a exprimat clar intențiile privind desființarea complexului nuclear de la Yongbyon, relatează site-ul agenției Reuters, informează Mediafax.

"Erau destul de expansivi în ceea ce privește Yongbyon, însă nu s-au exprimat cu suficientă claritate privind ceea ce sunt ei pregătiți să ofere", a declarat Pompeo.

Acesta a adăugat că Statele Unite erau "reținute în a se întoarce la masă pentru a continua acea conversație". Pompeo a informat că liderul nord-coreean a cerut ridicarea completă a sancțiunilor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a întrerupt summitul cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, din cauza faptului că nu au ajuns la niciun acord privind denuclearizarea Coreei de Nord şi privind eliminarea sancţiunilor impuse Phenianului.

Ministrul de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong Ho, a declarat joi seară că Administraţia Kim Jong-Un nu îşi va schimba poziţia, indiferent dacă Statele Unite vor solicita noi întrevederi.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1468 secunde