Țara, întoarsă pe dos! Soarta românilor, încotro?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A treia criză politică în 10 luni Țara, întoarsă pe dos! Soarta românilor, încotro?
Politică 12 Octombrie 2017 / 19:21 691 accesări 0 comentarii

Președintele PSD, Liviu Dragnea: „Riscăm să ajungem într-o situație în care să ne omorâm prin implozie“

Președintele PSD, Liviu Dragnea: „Riscăm să ajungem într-o situație în care să ne omorâm prin implozie“

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: „Îl susținem pe ministrul Viorel Ilie“. Se destramă coaliția?

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu: „Îl susținem pe ministrul Viorel Ilie“. Se destramă coaliția?

Ce dramă pot trăi românii, obligați să asiste de 28 de ani la lupte politice surde, fără niciun folos pentru interesul cetățeanului... Numai în acest an am asistat la două crize politice majore - una în iarnă, după adoptarea celebrei Ordonanțe 13, iar a doua la începutul verii, când șefului PSD, Liviu Dragnea, i s-a pus pata pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care l-a mirosit că ar i-ar fi trădat pe social democrați și ar fi sărit în tabăra celor cu „statul de drept“. După îndepărtarea lui Grindeanu și înscăunarea lui Mihai Tudose ca prim-ministru, toată lumea credea că lucrurile au intrat pe un făgaș normal și că social democrații și-au băgat mințile în cap și vor aplica programul de guvernare promis în campania electorală. Numai că, Dragnea și compania au declanșat o nouă criză politică. Totul a pornit de la un banal sondaj de opinie, care arată o prăbușire abruptă a Executivului Tudose în încrederea românilor. Sursele spun că, evident, cel indicat drept principalul vinovat pentru această situație este premierul Mihai Tudose. De partea cealaltă, Tudose s-a simțit atacat, spunând apropiaților că, de fapt, acest sondaj îl viza direct.

DRAGNEA, APEL DISPERAT

Întrebat dacă are o problemă cu Tudose, șeful social democraților, Liviu Dragnea, a negat, spunând că sunt doar „nişte alegaţii“, pe care le respinge cu hotărâre. Referitor la afirmațiile lui Dragnea, cotidianul nostru aprecia că nu iese fum fără foc, mai ales că cei de la PSD au „experiență“ în crearea de conflicte inutile. Iată că, la numai câteva ore după ce scandalul din PSD a transpirat în presă, speculațiile noastre s-au adeverit, iar istoria este pe cale să se repete. Invitat la Antena 3, premierul Mihai Tudose a dat cărțile pe față și a recunoscut faptul că nu se află în cele mai calde relații cu Dragnea. „Am spus-o într-un cerc de patru persoane că îmi dau demisia, dacă lucrurile stau așa de rău și guvernul s-a prăbușit, hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine. Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Eu sunt acolo (la Palatul Victoria) să guvernez pentru români. Dacă ei nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi“, a spus Tudose. Drept răzbunare, Tudose le-a pus gând rău mai multor miniștri, spunând că vrea să îi remanieze, printre aceștia numărându-se și unii dintre oamenii de bază ai liderului PSD. Prima persoană vânată de Tudose este chiar vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, care este şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în Guvern. De asemenea, pe lista neagră se află și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. Atât Plumb, cât și Shaidehh sunt anchetate de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul Belina. Al treilea ministru cu probleme penale este cel delegat pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie (ALDE). Printre cei contestaţi se află și Liviu Pop, ministrul Educaţiei, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, și Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Pentru a încerca să iasă din criză majoră, social democrații au fost băgați, joi seara, în ședință de liderul PSD, Liviu Dragnea. Speriat că noul scandal ar putea fi cântecul de lebădă al PSD, Dragnea a făcut un apel disperat la colegii săi. „Am ajuns într-o situație tensionată, din cauza mai multor oameni, dar și din vina mea. A fost o comunicare gestionată prost, atât din partea mea, cât și din partea Guvernului. S-a intrat pe o spirală de suspiciune și neîncredere, care l-a pus pe Mihai Tudose într-o stare de tensiune maximă. La Mihai am ținut și țin în continuare. Îmi asum starea de supărare și tensiune în care a ajuns Mihai, și din vina mea...Cred că trebuie să revenim la atmosfera care era între noi în 2015, când eram camarazi și prieteni. Așa vom învinge, vom fi în stare să gestionăm un program de guvernare care deja își produce efecte. Eu a treia oară la Iohannis nu ma mai duc. Riscăm să ajungem într-o situație în care să ne omorâm prin implozie. Trebuie să încetăm”, a spus Liviu Dragnea, în ședința Comitetului Executiv al PSD.

SURPRIZA VINE DE LA ALDE

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, a anunțat că formațiunea pe care o conduce își menține decizia de a-l susține pe ministrul Viorel Ilie, vizat de DNA, deși premierul Tudose a afirmat că vrea ca miniștrii cu probleme penale să fie remaniați. „DNA-ul şi-a pierdut credibilitatea. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul cum îi convine“, a declarat acesta. În aceste condiții, dacă Tăriceanu nu este dispus să-l sacrifice pe Viorel Ilie, va mai sta în picioare coaliția de guvernare PSD-ALDE?

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2675 secunde