Telenovelă politică într-o comună constănțeană: trădări și acuzații-bombă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Scandalurile post-electorale se țin lanț

Telenovelă politică într-o comună constănțeană: trădări și acuzații-bombă

Administrație 14 Octombrie 2016 / 07:30 2985 accesări

Scandalurile dintre organizațiile PNL și ALDE din Rasova ar fi izbucnit după ce liberalii ar fi trădat alianța cu ALDE

Scandalurile dintre organizațiile PNL și ALDE din Rasova ar fi izbucnit după ce liberalii ar fi trădat alianța cu ALDE

Promisiunile aleșilor din campania electorală sunt atât de colorate încât ne stimulează imaginația și ne duc cu gândul numai la câmpuri pe care pasc unicorni roz care lasă în urmă numai curcubee. Însă, imediat după alegeri, noii primari și consilieri uită de planurile expuse public și încep să se bată pentru ciolanul cel mai mare, împroșcându-se reciproc cu noroi și constituind alianțe care îi ajută să „treacă puntea”. Așa s-a întâmplat și în Rasova, unde plouă cu acuzații împotriva viceprimarului PNL Alexandru Dorel, care, din câte se pare, nu și-a respectat promisiunile față de consilierii ALDE, cu care a făcut o alianță pentru a constitui o majoritate.

Dacă ne-am fi luat după promisiunile candidaților din campania electorală pentru locale, am fi zis că, acum, aleșii se întrec în proiecte de dezvoltare. Poate chiar ne-am fi așteptat ca satele să se transforme peste noapte în adevărate bijuterii rurale, în care orice orășean s-ar refugia. În schimb, însă, aleșii se țin de scandaluri și își sapă gropi reciproc. Chiar și la patru luni de la scrutinul pentru alegerea primarilor și consilierilor locali, respectiv județeni, conflictele ies, pe rând, la lumină. Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Dobromir, Castelu și Mihail Kogălniceanu sunt doar câteva dintre comunele și orașele din județul Constanța marcate de scandaluri post-electorale. Recent, și în comuna Rasova s-a spart buba cu puroi și au ieșit la iveală conflictele dintre aleșii locali.

ACUZE MULTE, DAR... NEDOVEDITE

Într-o sesizare primită la redacție, un locuitor a lansat mai multe acuze la adresa fostului primar Alexandru Dorel, actualmente viceprimar. „Vreau să vă informez cu privire la faptele săvârșite de fostul primar al comunei Rasova Alexandru Dorel, actual viceprimar. În timpul campaniei electorale, acest domn a cheltuit bani publici cu drumuri făcute doar pe hârtie, începerea unui cămin cultural fără aprobări din partea instituțiilor statului, contracte cu o firmă de telefonie mobilă (în campanie s-au dat cartele telefonice pentru un vot) și altele. Faptele au fost descoperite de actualul primar (Maria Mitu, n.r.) și prezentate în Consiliul Local. Din câte se vede, doamna primar încearcă să ascundă aceste fapte”, se arată în sesizarea trimisă de P.V. Pentru a verifica aceste acuzații, am cerut un punct de vedere din partea viceprimarului Alexandru Dorel. După cum era de așteptat, el a negat vehement orice învinuire care i se aduce. „Cine spune așa ceva despre mine ar trebui să aducă și dovezi. Aceste acuzații sunt niște tâmpenii. Nu aveam cum să cheltuiesc eu banii publici ai comunei. E drept că nu mă miră, atâta vreme cât bârfa este pe primul plan pentru cei care nu sunt în stare de mai mult”, a declarat viceprimarul din Rasova, Alexandru Dorel.

USTUROI N-A MÂNCAT, GURA NU-I MIROASE, DAR ELEFANTUL E ÎN CAMERĂ

Pe de altă parte, primarul Maria Mitu ne-a dat de înțeles că, la mijloc, ar fi vorba despre conflicte de ordin politic între viceprimar și alți consilieri locali. „Eu nu pot să spun că s-au făcut cheltuieli legale sau ilegale. În cazul în care instituțiile de control abilitate vor constata nereguli, le voi expune public. Altfel, nu pot face supoziții. Într-adevăr, sunt consilieri locali din ALDE care au reclamat că viceprimarul ar fi făcut cheltuieli nejustificate, dar eu nu am constatat nicio neregulă. Am văzut că toate plățile au fost făcute respectând legislația, dar nu pot vorbi despre sume”, ne-a declarat primarul din Rasova, Maria Mitu. Potrivit unor surse, conflictele dintre viceprimarul PNL Alexandru Dorel și consilierii locali ALDE ar fi izbucnit după ce alianța dintre ei a eșuat. „PNL cu ALDE și-au unit forțele pentru o majoritate în Consiliul Local. După ce liberalul Alexandru Dorel a ajuns viceprimar cu susținerea ALDE, i-a trădat pe partenerii de alianță și s-a dat de partea PSD, din care face parte și primarul. De atunci, conflictele se țin lanț între ei”, a declarat sursa noastră. Din păcate, conflictele politice consumă mult din timpul și energia aleșilor, care ar trebui să utilizeze aceste resurse pentru a rezolva din problemele comunității pe care o reprezintă. Așa e când pofta de ciolan bate interesul public...

Citește și:

Scandalurile electorale s-au mutat din campanie în perioada post-alegeri

Râca din Consiliul Local Mihail Kogălniceanu a ajuns la Guvern12
Pagina a fost generata in 0.2013 secunde