Tomitanii Constanța nu va juca în prima etapă din DNS la rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CSM Bucovina Suceava a cerut amânarea partidei

Tomitanii Constanța nu va juca în prima etapă din DNS la rugby

Sport 26 Septembrie 2017 / 19:32 1100 accesări
Cristian Cojocaru, antrenor principal la Tomitanii Constanța: „Ne-ar mai trebui 2-3 jucători pentru pachetul de înaintare, sper să putem completa lotul cât mai repede”

Cristian Cojocaru, antrenor principal la Tomitanii Constanța: „Ne-ar mai trebui 2-3 jucători pentru pachetul de înaintare, sper să putem completa lotul cât mai repede”

Așa cum am mai anunțat, județul Constanța va avea două echipe în ediția viitoare a Diviziei Naționale de seniori la rugby: vicecampioana ediției precedente, CS Năvodari, și nou-promovata Tomitanii Constanța, care a ocupat locul 2 în Divizia A. Pe lângă cele două formații dobrogene, în DNS vor mai evolua CSM Bucovina Suceava, RC Stejarul Buzău, Știința Petroșani, RC Bârlad, RCM Galați și CSU „Aurel Vlaicu” Arad.

Al doilea eșalon valoric al rugbyului românesc va debuta pe 30 septembrie, iar ambele echipe dobrogene urmau să evolueze pe teren propriu: Tomitanii cu Suceava și CS Năvodari cu Aradul. Însă, meciul de la Constanța a fost reprogramat pentru data de 18 noiembrie, după ultima etapă din tur, la cererea echipei sucevene.

Un răgaz de o săptămână binevenit pentru formația constănțeană, care în această vară a transferat foarte mulți jucători și nu a apucat să dispute niciun meci de verificare! În perioada 7-15 septembrie, Tomitanii a efectuat un stagiu de pregătire centralizată la Izvoru Mureșului, în care conducerea tehnică a pus accent pe antrenamentele fizice.

Lotul a fost completat cu încă șase jucători, pe lângă noutățile pe care le-am anunțat deja: Ionuț Coman, Andrei Homiuc, George Popa, Petre Neacșu, Gino Daniș, Alexandru Pădureanu, Bogdan Sasu, Cristian Zaharia, Johnny Sola.

Este vorba despre:

- Alexandru Afloare (24 de ani, mijlocaș la deschidere, CSU „Aurel Vlaicu” Arad)

- Jan Don (23 de ani, nr. 8, CSM București)

- Ștefan Ștefăroi (23 de ani, centru sau aripă, CSM Bucovina Suceava - a fost căpitanul echipei în sezonul precedent!)

- Andrei Drelciuc (22 de ani, linia a doua sau a treia, CSM Bucovina Suceava)

- Ion Cotiujanu (19 ani, aripă, LPS „Nicolae Rotaru” Constanța)

- Cristi Boboc (23 de ani, linia a treia, RCM Galați)

În privința celor doi jucători din Republica Moldova, transferul lui Ion Constantin a căzut deja, iar Veaceslav Mîrzîncu încă mai este așteptat să ajungă la Constanța.

Comparativ cu sezonul trecut, în care a ocupat locul 2 în Divizia A cu un lot alcătuit din juniori, la Tomitanii au rămas Țală, Băbănău, Tăbuș, Alexe, T. Andrei, Lolea, Glodeanu, Cucoș, Vătafu, Galanton, Cuprian, Burlacu și Ciorbac. Oțelea are o problemă familială mai delicată și deocamdată nu se poate antrena, însă rămâne în lot. Au plecat Sali, Isleam, Portariu, Chiru, D. Rusu, Mihalache și Necoară. Badea și Părălește ar putea continua la Tomitanii, iar la Nedelea și Cr. Ștefan s-a renunțat.

„Ne-ar mai trebui 2-3 jucători pentru pachetul de înaintare, sper să putem completa lotul cât mai repede”, a declarat antrenorul principal al Tomitanilor, Cristian Cojocaru.

Citește și:

Divizia Națională de seniori la rugby va debuta pe 30 septembrie

Multe noutăți în lot pentru Tomitanii Constanța12
Pagina a fost generata in 0.2082 secunde