Traficant de migranți bulgar, descoperit pe autostrada A2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Traficant de migranți bulgar, descoperit pe autostrada A2
Eveniment 01 Octombrie 2018 / 11:20 333 accesări 0 comentarii

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastăau oprit în trafic, pe autostrada A2, un autoturism înmatriculat în Republica Bulgaria, condus de un cetățean bulgar, care transporta șase persoane ce nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau scopul călătoriei.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt cetățeni irakieni, patru adulți cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 7 ani.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei şase au intrat ilegal în România, pe la “frontiera verde”, în zona localității Ostrov. De acolo au fost preluați de cetățeanul bulgar, N.E.T., în vârstă de 48 de ani, cu scopul de a-i transporta până în Germania, contra sumei de 8.000 de euro, de persoană.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii irakieni, respectiv trafic de migranți pentru cetățeanul bulgar, pentru a stabili întreaga arie infracţională şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, cetățeanul bulgar fiind prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei șase cetățeni irakieni fiind preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.emre
Pagina a fost generata in 0.1826 secunde