UE decontează jumătate din reabilitarea căii ferate București - Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

UE decontează jumătate din reabilitarea căii ferate București - Constanța

Social 18 Octombrie 2016 / 08:40 2201 accesări

Comisia Europeană a anunțat luni că va aloca României 226.6 milioane de euro pentru lucrările de reabilitare a căii ferate între București și Portul Constanța. Potrivit Comisiei Europene, lucrările de reabilitare au fost inițial finanțate de statul român cu suma de 475 milioane de euro.

”Decizia este în conformitate cu politica asumată de Comisia Europeană pentru cofinanțarea retrospectivă a proiectelor, având ca scop creșterea ratei de absorbție a fondurilor UE în România. Asta înseamnă că CE preia o parte din cheltuielile efectuate de România pentru reabilitarea căii ferate dintre Capitală și Constanța”, a afirmat Comisarul European pentru politică regională Corina Crețu.

Fondurile sunt alocate prin programul operațional de transport pentru perioada 2007 – 2013. Până în acest moment rata de absorbție a fondurilor este de 81%.

Prin efectuarea acestor lucrări se estimează că aproximativ 3.7 milioane de pasageri vor circula anual între București și Constanța până în anul 2030 iar transportul de marfă va ajunge la 21 de milioane de tone anual.

Linia București – Constanța suportă viteze de până la 160 de km/h pentru trenurile de pasageri și 120 km/h pentru trenurile de marfă.12
Pagina a fost generata in 0.2118 secunde