UEFA a amendat FRF din cauza incidentelor din partida România - Suedia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

UEFA a amendat FRF din cauza incidentelor din partida România - Suedia

Sport 14 Decembrie 2019 / 15:20 615 accesări
Sursa foto: www.frf.ro

Sursa foto: www.frf.ro

Comisia de Disciplină UEFA a decis că nu au existat manifestări rasiste la partida România - Suedia, din preliminariile EURO 2020, însă Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată pentru folosirea de materiale pirotehnice, bannere interzise şi pentru aruncarea de obiecte din tribune la partida disputată pe Arena Naţională din Bucureşti, la 15 noiembrie. Federaţia Română de Fotbal va plăti o amendată de 40.500 de euro.

Potrivit site-ului oficial al FRF, juriştii forului român au avut la dispoziţie doar trei zile pentru a pregăti apărarea. În acest timp, s-au depus la dosar declaraţiile a trei dintre jucătorii tricolori, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video şi s-au extras declaraţii din tabăra Suediei, care au negat prezenţa rasismului, inclusiv cele ale selecţionerului Janne Anderson de la conferinţa de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări. În plus, s-a demonstrat că au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente şi în momentele în care mingea nu se afla la jucătorul Alexander Isak. Un alt argument important prezentat la UEFA de Departamentul Juridic al FRF a fost faptul că niciodată în istorie nu am fost suspendaţi pentru manifestări rasiste cu direcţie către fotbaliştii de culoare.

Dovezile furnizate de Federația Română de Fotbal i-au convins pe membrii Comisiei de Disciplină UEFA că nu se impune nicio sancțiune pentru rasism.12