UEFA a aprobat noul format al Ligii Campionilor, valabil din 2024

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

UEFA a aprobat noul format al Ligii Campionilor, valabil din 2024

Sport 19 Aprilie 2021 / 17:25 673 accesări

Comitetul executiv al UEFA a votat în unanimitate pentru extinderea numărului de echipe care să participe în Champions League. UEFA precizează într-un comunicat că accesul în competiție se va face în continuare prin prisma rezultatelor obținute în competițiile interne.

”Fotbalul este o comoară socială și culturală, îmbogățită cu valori, tradiții și emoții împărtășite pe continentul nostru. Rolul UEFA este acela de a proteja această moștenire, asigurând în același timp dezvoltarea viitoare pozitivă a fotbalului în Europa pentru asociațiile naționale, ligile, cluburile, jucătorii și fanii de la toate nivelurile. Acesta este motivul pentru care am avut un proces amplu de consultare în ultimii doi ani, care a dus la susținerea unanimă a propunerii noastre și suntem convinși că reformele ating aceste obiective”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Votul a venit la o zi după ce 12 cluburi importante ale Europei (6 din Anglia, trei din Italia și trei din Spania) au anunțat că plănuiesc să înființeze o competiție alternativă, nemulțumite de noul format al Ligii Campionilor. Ulterior, UEFA, FIFA și federațiile de fotbal din țările respectivelor cluburi au anunțat sancțiuni pentru echipele care vor participa la acest proiect.

Conform rezoluției votate de comitet, din sezonul competițional 2024-25, Champions League va începe cu 36 de echipe, în loc de 32 câte erau în prezent. Echipele vor fi împărțite în patru urne valorice, în funcție de performanțele realizate anterior. În prima urnă se vor regăsi primele nouă echipe după performanță.

La finalul ”mini-turneului”, primele opt echipe se vor califica în optimi, iar cele clasate între locurile 9 și 24 se vor duela între ele pentru a stabili celelalte opt echipe. Fazele superioare presupun meciuri tur-retur, eliminatorii.

Anglia, Spania, Germania și Italia vor avea câte patru echipe calificate în competiție, iar Franța trei. De asemenea, câștigătoarele UCL și UEL din sezonul anterior se vor califica automat în grupele competiției, iar restul locurilor vor fi alocate echipelor din celelalte campionate europene, în funcție de coeficientul fiecărui eșalon.

Sursa: comunicat UEFA.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.148 secunde