Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 08 Decembrie 2010 / 00:00 683 accesări

CUPELE EUROPENE LA VOLEI

Ieri, în Cupele Europene la volei masculin, doar CVM Tomis Constanţa a pierdut partida pe care a susţinut-o pe teren propriu. Tot în GM Capital Challenge Cup, 16-imi de finală, manşa tur, Unirea Dej s-a impus, în deplasare, scor 3:0 (25:22, 27:25, 25:16), în confruntarea cu Mladost Zagreb (Croaţia). În Cupa CEV, optimi de finală, manşa tur, Dinamo Bucureşti a câştigat confruntarea cu echipa germană evivo Duren, scor 3:2 (27:25, 21:25, 23:25, 25:23, 15:10). Astăzi vor evolua şi celelalte echipe româneşti, după următorul program - la feminin, Liga Campionilor, Grupa E, etapa a 3-a: Scavolini Pesaro (Italia) - Dinamo Romprest Bucureşti (ora 19.00, în direct la Sport.ro), Cupa CEV, 16-imi de finală, manşa tur: Ştiinţa Bacău - Rote Raben Vilsbiburg (Germania) - (ora 17.00, în direct la Neptun TV), GM Capital Challenge Cup, turul 2, manşa tur: Slavia Bratislava (Slovacia) - SCM U. Craiova (ora 18.00); la masculin, Liga Campionilor, Grupa D, etapa a 3-a: Remat Zalău - Trentino Betclic (Italia) - (ora 17.00, în direct la Sport.ro).

SURPRIZE ÎN PRIMA ZI A CE DE HANDBAL FEMININ

Rezultate înregistrate în prima zi a Campionatului European de handbal feminin - Grupa A: România - Spania 30-26, Danemarca - Serbia 25-20; Grupa B: Muntenegru - Rusia 24-22, Croaţia - Islanda 35-25; Grupa C: Germania - Suedia 25-27, Ucraina - Olanda 13-25; Grupa D: Ungaria - Slovenia 28-19, Norvegia - Franţa 33-22.

PROIECTE ALE FUNDAŢIEI NADIA COMĂNECI

Fundaţia Nadia Comăneci a anunţat demararea a două proiecte, un magazin online cu produse personalizate, purtând numele şi imaginea fostei gimnaste, al cărui profit va fi folosit în proiectele fundaţiei, şi un centru sportiv-educativ MiniMe, pentru copii între 2 şi 11 ani. „Proiectele derulate prin fundaţia care îmi poartă numele îşi propun să susţină tânăra generaţie din România, să creeze deprinderile pentru un stil de viaţă sănătos şi să dezvolte dorinţa de autodepăşire, de obţinere a performanţei. Cred că numai împreună putem transforma visele în realitate, vă invit să fiţi alături de noi, să sprijiniţi noile proiecte lansate acum, în pragul Sărbătorilor de Crăciun”, a declarat Nadia Comăneci. Din magazinul online se pot achiziţiona îmbrăcăminte sportivă, rechizite, jucării sub sigla proiectului „MiniMe”, precum şi Păpuşa Nadia şi cartea pentru copii Prietena mea, Nadia. Magazinul online se găseşte pe site-ul fundaţiei, www.nadiacomaneci.eu.

CONCURS DE DESIGN AL SLIPULUI NAŢIONALEI DE POLO!

Englezul Russell Woolley a câştigat concursul de design al slipului echipei naţionale masculine de polo a României, care a fost lansat în luna octombrie de către federaţia română de profil. Woolley va fi premiat cu un trening şi un slip oficial al reprezentativei, plus o minge semnată de toţi componenţii echipei naţionale. În total, au fost 42 de schiţe în concurs, iar câştigătorul a fost desemnat în urma voturilor jucătorilor naţionalei României. Naţionala antrenată de Kovacs Istvan a disputat aseară, la Oradea, ultimul meci din anul 2010, împotriva campioanei europeane Muntenegru şi contând pentru Liga Mondială.

ROMÂNIA - MUNTENEGRU, SCOR 6-15, ÎN LIGA MONDIALĂ LA POLO

Naţionala de polo a României a fost învinsă categoric, ieri, la Oradea, de reprezentativa Muntenegru, scor 15-6, în al doilea meci din Grupa a 2-a a Ligii Mondiale. Scorul pe reprize a fost 1-2, 1-5, 1-4, 3-4. Prima repriză a fost echilibrată, dar tricolorii au căzut psihic în cea de-a doua, după ce muntenegrenii au marcat de cinci ori, primind un singur gol. Meciul s-a “rupt” încă de la pauza mare (2-7), echipa României nereuşind să-şi revină până la final. Un moment mai rar întâlnit la acest nivel s-a petrecut în repriza secundă, când Kadar a marcat în propria poartă. Golurile României au fost marcate de Negrean, C. Radu, Goanţă, R. Georgescu, Ghiban şi Iosep, fiecare cu câte o reuşită. În primul meci, disputat luna trecută, România a învins, în deplasare, reprezentativa Rusiei, scor 8-7, în timp ce Muntenegru a dispus de Turcia, cu 16-2. Echipa României va juca în următorul meci din grupa a 2-a, în compania reprezentativei Turciei, la Oradea, în 25 ianuarie. Ultimul meci din grupă va avea loc în 24 aprilie 2011. În Grupa 1 au fost repartizate Serbia, Spania, Germania şi Macedonia, iar în Grupa a 3-a, Croaţia, Italia, Grecia şi Olanda. Prima clasată din fiecare grupă se va califica la turneul final, la care va mai participa şi echipa naţiunii care va organiza ultima fază a competiţiei. La ediţia din 2009, echipa naţională a României nu s-a calificat la turneul final al Ligii Mondiale, ocupând locul 3 în Grupa C, cu 9 puncte.12