Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 17 Iulie 2009 / 00:00 990 accesări

Regata Mării Negre, la cea de-a patra ediţie

În perioada 17-19 iulie, la Eforie, se va desfăşura a patra ediţie a Regatei Mării Negre Unicomp powered by Alto, deschiderea oficială urmînd să aibă loc astăzi, la ora 11.00, la Marina Ana Yacht Club. La finalul conferinţei de presă vor avea loc înscrierile pentru competiţia sportivă, iar seara este programată petrecerea de deschidere a evenimentului. Sîmbătă şi duminică vor avea loc cele două probe de concurs la care sînt aşteptate să participe peste 25 de veliere sub pavilion românesc şi străin. Festivitatea de premiere se va desfăşura duminică, începînd cu ora 17.00. Regata Mării Negre face parte din Campionatul Mării Negre, toţi participanţii acumulînd puncte în acest campionat.

RCJ Farul joacă în Cupa României pe 29 iulie

Dacă Divizia Naţională se reia pe 8 august, cu meciurile din play-out, iar cele din play-off pe 15 august, Cupa României va fi cea care va da startul oficial la rugby în această vară. Pe 29 iulie urmează să se dispute meciul restant din cadrul sferturilor de finală dintre RCM Timişoara şi RCJ Farul, partidă care va decide ultima formaţie calificată în semifinale. Partida va avea loc la Bucureşti, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, de la ora 11.00. În semifinale sînt deja calificate U.Cluj, Steaua şi Dinamo. Din cîte se pare, semifinalele se vor juca după încheierea Diviziei Naţionale.

Hănescu şi Tecău, în semifinale la Stuttgart

Dublul format din Victor Hănescu şi constănţeanul Horia Tecău s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro. Hănescu şi Tecău au învins, în sferturi, cu 6-3, 7-6 (8), după o oră şi 40 de minute de joc, perechea formată din Andreas Beck (Germania) şi Nikolay Davidenko (Rusia). În penultimul act al turneului, Hănescu şi Tecău îi vor întîlni pe principalii favoriţi, Lukasz Kubot (Polonia) şi Oliver Marach (Austria). Pentru accederea în semifinale, Hănescu şi Tecău vor primi un cec în valoare de 6.200 de euro şi 90 de puncte ATP.

Curs de instructori sportivi pentru tenis

Direcţia pentru Sport a judeţului Constanţa (DSJ), în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Tenis şi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Constanţa, organizează în condiţiile Legii Educaţiei Fizice şi Sportului 69/2000, în perioada 22 iulie - 1 august, un curs de instructori sportivi pentru tenis. Cursurile vor avea loc la clubul de tenis IDU din staţiunea Mamaia, iar perioada de înscriere este 17-21 iulie. Taxa de participare este de 100 lei. Pot participa doar actuali sau foşti practicanţi ai tenisului şi absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat. Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0241/831.225.

Selecţie la Elpis

Clubul Sportiv Elpis Constanţa organizează selecţii la fotbal pentru copiii născuţi între anii 2000 şi 2003. Antrenorii Marin şi Sorin Tufan îi aşteaptă pe micuţii fotbalişti începînd de luni, 20 iulie, la ora 17.00, la Stadionul “CFR”.

Înfrîngeri pentru Niculescu şi Begu

Monica Niculescu a fost eliminată, ieri, în turul secund al turneului de la Praga, după ce a pierdut, cu 5-7, 4-6, meciul cu Irina Benesova (Cehia, cap de serie nr. 3), informează site-ul oficial al competiţiei dotată cu premii totale în valoare de 220.000 de dolari. Partida a durat două ore şi opt minute. Pentru performanţa sa, Monica Niculescu va încasa un cec în valoare de 2.950 de dolari şi 30 de puncte WTA. La turneul de la Praga au mai fost prezente pe tabloul principal alte două tenismene din România, Alexandru Dulgheru şi Raluca Ioana Olaru, dar ambele au fost eliminate în runda inaugurală. În sferturile de finală ale turneului de la Palermo, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, perechea formată din Irina Begu şi Marta Marrero (Spania) a fost eliminată, ieri, de dublul format din Mariya Koriţeva (Ucraina) şi Darya Kustova (Belarus), care s-a impus lejer, cu 6-3, 6-2, după doar o oră şi zece minute de joc. Pentru parcursul lor, Begu şi Marrero vor încasa un cec în valoare de 1.650 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Angela Moroşanu, învingătoare în reuniunea de la Lucerna

Sportiva Angela Moroşanu a cîştigat proba de 400 m garduri din cadrul reuniunii atletice de la Lucerna, din Elveţia, cu timpul de 54,82 secunde. Reprezentanta României a reuşit să se impună în faţa dublei campioanei mondiale Jana Pittman-Rawlinson (Australia), clasată pe locul secund în 55,34 sec., şi a nigeriencei Muizat Ajoke-Odumosu, care a ocupat poziţia a treia, cu 55,59 sec.

Bute va boxa cu Andrade în Canada, pe 28 noiembrie

Campionul mondial IBF, Lucian Bute, îşi va pune în joc centura la supermijlocie în faţa mexicanului Librado Andrade pe 28 noiembrie, la Montreal, după ce reprezentanţii săi au ajuns la o înţelegere cu Golden Boy, cîştigătoarea licitaţiei pentru acest meci. “Librado este unul din cei mai buni pugilişti ai acestei categorii şi am avut probleme serioase în meciul cu el. Sînt încîntat că acest meci se va disputa în Quebec, în faţa fanilor mei, ceea ce reprezintă un avantaj. Îl voi învinge pe Librado şi voi lupta cu oricine va intra în ring împotriva mea”, a declarat Bute, după stabilirea datei şi locului unde va disputa acest meci. “Am aşteptat cu nerăbdare această revanşă şi sînt încîntat că meciul va avea loc în Canada, unde numeroşi fani au asistat la primul nostru meci. Voi merge acolo să cîştig şi să termin ceea ce am început în primul meci”, a declarat la rîndul său Andrade, care a insistat mult timp pentru un meci revanşă cu pugilistul român. Andrade a spus că a ales să boxeze la Montreal în memoria fostului pugilist Arturo Gatti şi a anunţat că îi va dedica eventuala victorie acestui boxer “care m-a inspirat cu spiritul său de luptător”. Pe 2 iulie, firma Golden Boy, cea care îl impresariază pe mexicanul Librado Andrade, a cîştigat licitaţia de organizare a meciului, iar în termen de 15 zile părţile urmau să stabilească data şi locul meciului. Golden Boy a cîştigat licitaţia cu oferta de 1.211.000 de dolari, aceasta fiind cu 16.000 de dolari mai mare decît a celor de la Interbox. Bute va avea o bursă de 908.000 de dolari, reprezentînd 75% din suma totală. Bute şi-a apărat ultima oară centura de campion mondial la versiunea IBF în luna martie, cînd l-a învins pe Fulgencio Zuniga, prin KO tehnic, în repriza a 4-a. Bute şi Andrade s-au întîlnit în octombrie 2008, cînd românul şi-a păstrat centura, cîştigînd la puncte, după 12 reprize.12
Pagina a fost generata in 0.0905 secunde