Un Da Vinci de 100 de milioane de euro!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un Da Vinci de 100 de milioane de euro!
Cultură 11 Octombrie 2017 / 18:17 845 accesări 0 comentarii
Tabloul

Tabloul "Salvatorul lumii" a fost realizat în jurul anului 1500

Pictat în ulei pe un panou de lemn de nuc, ca şi portretul Giocondei, tabloul "Salvatorul lumii", care îl înfățișează Isus, cu un glob de cristal în mâna stângă, în timp ce cu mâna dreaptă face semnul binecuvântării, va fi scos licitație la Christie's. Tabloul, estimat la 100 de milioane de dolari, a fost realizat în jurul anului 1500 şi este una dintre cele 15 picturi în ulei realizate de Leonardo Da Vinci. Lucrarea, precedată de două desene pregătitoare executate de artist, a dispărut, motiv pentru care a fost avansată ipoteza că ar fi fost distrusă. În urmă cu câțiva ani, "Salvatorul lumii" a fost identificat într-o colecţie americană şi a fost expus public pentru prima oară la National Gallery din Londra, la data de 11 noiembrie 2011.

Până să i se piardă urma, tabloul a fost supus în repetate rânduri unor lucrări de restaurare, nu întotdeauna reuşite. Specialiştii au determinat că doar mâna dreaptă a lui Isus, cea care binecuvântează, nu a fost afectată de restaurările successive. Înainte de a fi licitat de către Christie's, pe 15 noiembrie, la New York, tabloul va fi expus la Hong Kong, San Francisco şi Londra.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2941 secunde