Un tânăr britanic a recunoscut planificarea unui atac cu bombă în Londra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un tânăr britanic a recunoscut planificarea unui atac cu bombă în Londra

27 Aprilie 2017 / 22:47 2280 accesări

Un britanic în vârstă de 19 ani, acuzat de planificarea unui atac cu bombă în Londra, a pledat vinovat pentru activități cu caracter terorist, relatează site-ul The Associated Press.

Potrivit procurorilor, Haroon Syed a încercat să cumpere arme și explozibil prin intermediul internetului, de la un extremist numit "Abu Yusuf". Contactul era de fapt un agent britanic de informații.

Tânărul a cerut o mitralieră și o vestă explozivă, pentru a putea "să provoace daune cu mitraliera și apoi să fie martirizat". Syed a mai spus că viza aglomerata stradă Oxford din Londra și concertul lui Elton John în Hyde Park, din septembrie 2016 - comemorarea a 15 ani de la atacurile teroriste din SUA, din 11 septembrie.

Haroon Syed a fost reținut în data de 8 septembrie 2016, iar joi a pledat vinovat la Tribunalul Penal Central din Londra. Judecătorul Michael Topolski a anunțat că britanicul își va afla sentința pe 8 iunie.

Miercuri, Damon Smith, un student la Știința Calculatoarelor în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat de plasarea unui rucsac plin cu explozibili într-un tren de metrou din Londra, în luna octombrie a anului trecut.12
Pagina a fost generata in 0.2469 secunde