Ungaria nu-şi schimbă politica privind migraţia! Indiferent ce zice UE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tratatul de la Lisabona dă dreptate ungurilor

Ungaria nu-şi schimbă politica privind migraţia! Indiferent ce zice UE!

Externe 03 Octombrie 2018 / 16:46 475 accesări
Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas: „Tratatul de la Lisabona stipulează că fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) are dreptul la propria sa poziţie în ce priveşte migraţia”

Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas: „Tratatul de la Lisabona stipulează că fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) are dreptul la propria sa poziţie în ce priveşte migraţia”

Ungaria nu se dă bătută cu niciun chip! Rezistenţa şi modul de abordare extremist în ce priveşte fenomenul migraţiei vor fi menţinute şi chiar utilizate pe post de armă întoarsă împotriva Uniunii Europene. Astfel, niciun dictat sau punere sub acuzare venite din partea Parlamentului European (PE) nu va determina guvernul ungar să-şi schimbe politica privind migraţia, a declarat miercuri şeful de cabinet al premierului Orban, Gergely Gulyas, în cadrul unei dezbateri parlamentare convocate după adoptarea de către PE a raportului Sargentini, transmite MTI, potrivit agerpres.ro.

Potrivit lui Gulyas, Tratatul de la Lisabona stipulează că fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) are dreptul la propria sa poziţie în ce priveşte migraţia. "Toţi cei care au votat în favoarea raportului Sargentini - inclusiv eurodeputaţi ungari - îi contestă Ungariei acest drept", a afirmat responsabilul ungar în dezbaterea propusă de guvern cu privire la "apărarea suveranităţii în Ungaria şi respingerea şantajului împotriva Ungariei".

La 12 septembrie, eurodeputaţii reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg au adoptat raportul elaborat de eurodeputata ecologistă Judith Sargentini, aceasta fiind prima dată când co-legislativul UE cere activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru al Uniunii Europene. Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să reacţioneze prin lansarea aşa-numitei proceduri a articolului 7, procedură care a fost lansată de executivul european contra Poloniei în decembrie anul trecut.

Raportul Sargentini a detaliat o listă lungă de îngrijorări referitoare la încălcarea libertăţilor şi valorilor UE în presă, în cadrul universităţilor, împotriva minorităţilor, a migranţilor, dar şi în materie de corupţie şi de independenţă a justiţiei.Luând cuvântul în plenul de la Strasbourg, premierul ungar Viktor Orban a subliniat atunci că raportul Sargentini „insultă Ungaria şi insultă onoarea naţiunii ungare” şi, deşi a recunoscut că Budapesta are vederi „radical” diferite faţă de migraţie, a dat asigurări că ţara sa „nu va ceda în faţa şantajului”, ci „îşi va apăra graniţele şi valorile europene ale democraţiei”. Şeful de cabinet al lui Viktor Orban a mai notat miercuri că cele 28 de state ale UE nu au o poziţie comună în problema migraţiei şi a acuzat că singurul scop al raportului Sargentini este de a înfrânge rezistenţa guvernului ungar în faţa migraţiei şi de a critica executivul de la Budapesta pentru faptul că apără graniţele Europei.



12