Vadim Tudor, revocat din fruntea PRM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Tribunul“ nu mai e dorit de colegii de partid

Vadim Tudor, revocat din fruntea PRM

Politică 17 Iunie 2013 / 00:00 527 accesări

I S-A ÎNFUNDAT Unul dintre politicienii cu state vechi pe eşichierul politic este Corneliu Vadim Tudor, preşedinte al PRM din 1991. În ultimii ani, „Tribunul“, cum i se mai spune, nu a mai făcut nimic pentru partidul lui. Ba, mai mult, în loc să acţioneze ca o locomotivă pentru formaţiunea sa, Vadim a intrat într-un con de umbră din care nu a ieşit decât pentru nişte scandaluri. Nici măcar aceste incidente neplăcute nu au durat suficient pentru a-l ţine viu în memoria colectivă. Ei bine, sâmbătă, „Tribunul” a fost debarcat din fruntea PRM. Lucrurile au fost simple: a avut loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Naţional al partidului (prima din 2010) pentru a discuta despre cauzele care au dus la căderea formaţiunii. Reprezentanţi din 24 de organizaţii judeţene ale PRM, întruniţi la Palatul Parlamentului, au decis, cu 116 voturi „pentru“ şi 9 „împotrivă“, revocarea lui Vadim din funcţia de preşedinte al PRM. Au mai fost revocate Biroul Permanent şi Comitetul Director. Totodată, s-a decis modificarea şi completarea statutului partidului. Şefii locali ai PRM s-au declarat nemulţumiţi de felul în care „Tribunul” a condus partidul. Vadim nu recunoaşte însă demersul, spunând că este nestatutar.

REACŢII ŞI ACUZE În stilu-i caracteristic, „Tribunul\" a împroşcat din nou cu noroi în stânga şi dreapta: „Ca să facă ei o plenară a Consiliului Naţional, trebuia să adune 26 de preşedinţi de filiale. Este o făcătură penibilă a mafiei PSD, făcută prin Viorel Hrebenciuc. Acesta vrea să înhaţe PRM aşa cum vrea să înhaţe şi Steaua”. El a ameninţat şi că va desfiinţa partidul: „Pe mine nu mă poate înlocui nimeni din această funcţie, chiar şi numai pentru simplul motiv că sunt preşedintele fondator al partidului şi marca PRM e înregistrată la OSIM pe numele meu“. În replică, liderul filialei PRM Neamţ, Dumitru Badea, a declarat: „După ce că partidul e la pământ, îl călcăm în picioare. E dreptul lui să dea în judecată această acţiune, nu-l împiedică nimic. Noi am lucrat cu statutul şi legea în braţe“. Badea a fost cel care a lansat convocarea preşedinţilor de filiale pentru organizarea Plenarei Consiliului Naţional al PRM, îngrijorat de scăderea dramatică a forţei şi imaginii partidului.

PREGĂTIRI PENTRU CONGRES De-a lungul timpului, Vadim a fost acuzat de mai multe ori de colegi de partid că face abuzuri, dar a supravieţuit. În 2005, acesta s-a retras din fruntea PRM, cedându-i preşedinţia lui Corneliu Ciontu. După trei luni, el l-a dat afară pe Ciontu direct din funcţia de preşedinte. Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, cel care pare a avea cele mai mari şanse să preia şefia partidului, a declarat că s-a decis alegerea unui Birou Politic interimar, care să asigure conducerea partidului până la organizarea unui congres extraordinar ce ar putea avea loc până cel târziu în toamna acestui an, unde vor fi organizate alegeri pentru funcţiile de preşedinte, prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţi şi secretar general al PRM. „Sperăm ca astăzi (n.r. - sâmbătă) să se fi întâmplat un lucru care să relanseze PRM, eu sunt pentru unitatea partidului“, a spus Funar.



12