Valeriu Gheorghiță: De mâine încep să funcționeze echipele mobile, care vor vaccina cu Moderna

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiță: De mâine încep să funcționeze echipele mobile, care vor vaccina cu Moderna

Social, Sănătate 20 Aprilie 2021 / 16:09 723 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Cele mai multe locuri libere pentru vaccinare sunt în Timiș (aproape 32 de mii), unde sunt disponibile aproape 20 de mii de locuri pentru vaccinul Pfizer, 3.800 pentru Moderna și 8.500 pentru AstraZeneca.

  • Pfizer: 115.643 locuri disponibile și 168.438 de persoane înscrise pe lista de așteptare;
  • Moderna: 34.057 locuri disponibile și 8.642 de persoane înscrise pe lista de așteptare;
  • AstraZeneca: 61.614 locuri disponibile 2.177 de persoane înscrise pe lista de așteptare;
  • Total: 211.314 locuri disponibile 179.257 de persoane înscrise pe lista de așteptare.

Cele mai multe persoane înscrise pe listele de așteptare sunt în București, peste 60 de mii de persoane, majoritatea pentru vaccinul Pfizer. În Capitală, în acest moment, sunt locuri libere sunt doar pentru vaccinul AstraZeneca, aproximativ 5.300 de doze. În județele Suceava, Vrancea, Giurgiu și Mehedinți nu mai este înscrisă nicio persoană pe lista de așteptare, pentru niciun vaccin.

Premierul Florin Cîțu anunță că a fost eliminată limita de nouă persoane care pot fi înscrise de un membru al familiei pe platforma de vaccinare. De asemenea, șeful Executivului spune că în centrele de vaccinare care vor fi înființate de companii pentru imunizarea angajaților, se vor putea vaccina și membrii familiilor acestora, precum și alte persoane din comunitatea respectivă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță că de miercuri încep să funcționeze centrele și echipele mobile, care vor vaccina cu Moderna. Introducem posibilitatea de programare prin telefon sau direct la centru, fără cont pe platformă.

Alte declarații ale medicului Valeriu Gheorghiță:

  • De mâine începe vaccinarea prin centrele mobile.Avem 14 județe în care vom demara această etapă. Vor intra rând pe rând și alte județe. În șapte județe, vor fi dislocate aceste centre mobile, iar în celelalte vor fi doar echipe mobile, dotate cu ce au nevoie.
  • Pentru centrele mobile vom distribui Moderna.Ne putem permite organizarea acestor activități de vaccinare, având în vedere păstrarea vaccinului la temperaturi obișnuite.
  • Urmează să începem vaccinarea în spitale non-Covid. Putem distribui vaccinuri prin intermediul compartimentelor de epidemiologie. Pacienții se pot vaccina pe perioada internării, vor fi supravegheați.
  • Am putut implementa și creșterea numărului de persoane care se vaccinează pe flux cu Pfizer, de la 72 la 84 de persoane.
  • Centrele de tip drive-thru vor fi operaționalizate această săptămână. Va fi primul la Deva, apoi urmează și alte județe, precum București săptămâna viitoare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2018 secunde