Vicecampioană europeană la triplusalt, decedată la vârsta de 40 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doliu în atletismul românesc Vicecampioană europeană la triplusalt, decedată la vârsta de 40 de ani
Sport 05 Decembrie 2017 / 22:50 1748 accesări 0 comentarii

Site-ul oficial al Federației Române de Atletism a anunțat trecerea în neființă, la numai 40 de ani, a celei care a fost Cristina Nicolau, specialistă a probei de triplusalt, cu rezultate remarcabile și în cea de lungime. Fosta atletă a fost legitimată la clubul Steaua Bucureşti, avându-l ca antrenor pe Nichifor Ligor. Cristina Nicolau a cucerit 14 titluri de campioană națională, dintre care cinci în aer liber (trei la săritura în lungime și două la triplusalt) și nouă în sală (cinci la săritura în lungime și patru la triplusalt).

Din anul 2000 deține recordul național indoor la triplusalt, cu performanţa de 14,94 metri. Cristina Nicolau a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, unde s-a clasat a șasea, devenind vicecampioană la Campionatele Europene de sală desfăşurate în același an, la Gent. La Campionatele Mondiale în aer liber din anul 2001, Cristina Nicolau a fost a șasea, iar la Campionatele Europene pentru tineret, dinn 1997, la Sevilla, și din 1999, la Goteborg, a cucerit medalia de aur.

A fost distinsă cu Medalia Meritul Sportiv clasa I, în 2004.

Dumnezeu s-o odihnească! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.257 secunde