Vin ninsorile! Vezi care sunt zonele afectate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vin ninsorile! Vezi care sunt zonele afectate
02 Ianuarie 2016 / 10:30 904 accesări 0 comentarii

Primul weekend al anului 2016 vine cu vreme rece, chiar geroasă dimineața în unele zone ale țării. Cerul va fi mai mult noros în timpul zilei în regiunile estice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, iar după-amiaza și noaptea și în sud-vest.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice, pe litoral și în Delta Dunării, precum și in zona montană.

Temperaturile maxime anunțate de meteorologi pentru sâmbătă vor avea valori cuprinse între minus 8 grade în est și centru și 0 grade în extremitatea de suv-vest a țării.

Până duminică, este în vigoare o atenționare de vreme rece, valabilă pentru toată țara. Potrivit specialiștilor, se vor înregistra temperaturi maxime negative.

Gerul va fi prezent dimineața și noaptea în nord, nord-est și centru și local în restul zonelor, minimele termice ajunngând până la minus 18 grade în depresiuni.

Duminică își vor face prezența și ninsorile în peisajul meteo. În prima parte a zilei va ninge în zonele montane și în nord, spre seară ninsorile cuprinzând toată țara.

Cod galben de ninsori și ger, duminică și luni, în sud-estul țării


Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute, pentru 10 județe din sud-estul țării, valabilă de duminică la ora 14.00 până luni la ora 12.00.
În sudul Dobrogei, precum şi în estul şi centrul Munteniei, inclusiv municipiul Bucureşti, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni, iar vântul va sufla cu 40 - 45 km/h, mai arată ANM.
În intervalul menţionat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al ţării şi vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia şi vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50 - 55 km/h, iar în sudul Banatului 60 - 70 km/h, viscolind zăpada, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
Atenționarea vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și jumătatea sudică a județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.
Vremea se va menţine geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub -15 grade.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1517 secunde