Vine Moș Nicolae! Copii, v-ați pregătit ghetuțele?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Luna decembrie, preferata copiilor

Vine Moș Nicolae! Copii, v-ați pregătit ghetuțele?

Social 05 Decembrie 2016 / 09:55 2488 accesări

Luna decembrie este preferata copiilor, dar nu numai, ea fiind presărată cu ocazii frumoase de a face daruri. În noaptea de 5 spre 6 decembrie, toți copiii cuminți, dar și cei neastâmpărați trebuie să își pregătească ghetuțele, în așteptarea lui Moș Nicolae. Nu după mult timp, în ajunul marii sărbători, nașterea Domnului, 24 spre 25 decembrie, este așteptat bătrânelul cu plete și barbă albe, mult îndrăgitul Moș Crăciun. Atât Moș Nicolae, cât și Moș Crăciun vin cu daruri alese pentru cei mici. Tradiția spune, însă, că Moș Nicolae poate ajunge la copiii mai puțin cuminți și cu nuielușe, arătând celor mici că nu i-au ascultat pe cei mari, așa că trebuie să ia aminte, iar la anul să fie mai ascultători. Conform tradițiilor românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zapadă ce cade la începutul iernii, ajută pe toți cei nevoiași, orfanii și văduvele, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec, protejează soldații pe timp de război, punctează calendarulortodox.ro. Totodată, tot conform tradiției populare, în nopțile sfințite de sărbători, cerurile se deschid și pentru noi, muritorii de rând, se spune că preț de o secundă Sfântul Nicolae poate fi văzut stând în dreapta Domnului. În Europa, în preajma secolului al XII-lea, ziua de Sfântul Nicolae a devenit atât ziua darurilor, cât și a activităților caritabile.

În ajun de Sf. Nicolae există obiceiul să se pună în apă crenguțe de pomi fructiferi în casă, lângă icoane, care să înflorească de Anul Nou. În funcție de crenguța care a înflorit, se așteaptă recolta de fructe în noul an.

CE DARURI PRIMESC COPIII, ÎN ZILELE NOASTRE?

Dacă pe vremuri copiii se bucurau de daruri simbolice, fructe, covrigi sau dulciuri, acum, pretențiile sunt tot mai mari. Cum magazinele sunt pline de fel și fel de dulciuri și jucării, părinții au de unde alege. Fac totul să îi bucure pe copii, așa că vorbesc cu Moș Nicolae să le aducă jucăriile sau dulciurile dorite. Într-unul din hipermarketurile din Constanța l-am întâlnit pe Albert, un băiețel de doar 4 ani și jumătate. Le spunea părinților că și-ar dori de la Moș Nicolae un avion, un vapor și mai multe ouă Kinder. A fost cuminte, așa că sigur Moșul îi va asculta dorința. ”A fost un copil cuminte. Din fericire pentru noi, avem de unde alege. Oferta este mare, iar prețurile pe măsură”, au spus părinții. Irina, de 5 ani, era și ea la raionul de jucării. Își dorește mult celebrele păpuși Ana și Elsa, din desenul animat „Frozen“. În acest an, jucăriile pot fi cumpărate la prețuri între 10 și 450 de lei și chiar mai mult, în funcție de magazin.

Taguri articol


12