Vineri, 13 - ziua neagră a politicienilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Audieri-maraton

Vineri, 13 - ziua neagră a politicienilor

Politică 13 Mai 2016 / 18:01 665 accesări
Fostul președinte al Senatului Crin Antonescu s-a numărat printre politicienii care au fost audiați vineri de procurorii DNA

Fostul președinte al Senatului Crin Antonescu s-a numărat printre politicienii care au fost audiați vineri de procurorii DNA

Se tot vorbește că există o modă în rândul procurorilor din România de a-și intensifica activitatea tocmai în campania electorală. Coincidență sau nu, vineri, 13 mai, nu mai puțin de șase politicieni români au trecut pragul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), ba la București, ba la Ploiești. În timp ce unii au fost audiați în calitate de suspecți în diverse dosare de corupție, alții au fost citați în calitate de martori. Unul dintre cele mai sonore nume ale politicii dâmbovițene care au trebuit să răspundă întrebărilor procurorilor este fostul președinte al Senatului Crin Antonescu, care a fost audiat la DNA Ploieşti în calitate de martor după denunţul făcut de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre. Antonescu nu s-a prezentat de unul singur la interogatoriu, ci împreună cu soția sa, europarlamentarul Adina Vălean. Cei doi au răspuns acuzațiilor formulate de fosta noră a lui Virgil Măgureanu, care i-a acuzat pe soții Antonescu de fapte de corupţie, în legătură cu achiziţionarea unui apartament în Sectorul 1 al Capitalei, la un preţ subevaluat. Potrivit unor surse, jumătate din acest apartament ar fi fost plătit de soții Antonescu, restul fiind suportat de compania de salubritate Romprest. În urma verificărilor, s-a aflat că, în realitate, compania Romprest ar fi controlată de Dragoș Dobrescu, unul dintre liderii grupului de oameni de afaceri denumit „Gruparea Monaco”.

SECHESTRU ASIGURĂTOR PE AVEREA LUI MĂDĂLIN VOICU

Un alt politician care a avut ghinion vineri, 13 mai, este deputatul Mădălin Voicu. El s-a prezentat la sediul central al DNA, fiind citat în dosarul de fraudare a fondurilor europene pentru finanțarea unor programe destinate persoanelor defavorizate. Potrivit unor surse judiciare, Voicu a fost citat în legătură cu sechestrul impus pe bunurile sale. Cu această ocazie, procurorii l-au anunțat pe deputat că au extins acţiunea penală în dosarul în care procurorii au dispus sechestru asigurător și popriri asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Voicu, până la concurența sumei de peste 411.000 de lei.

GHIȚĂ, „SOLIDAR” CU ALEȘII DIN PARLAMENT

Tot vineri a fost audiat de procurori și deputatul Sebastian Ghiță. El a dat explicații la DNA Ploieşti în dosarul în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care folosirea de informaţii confidenţiale şi şantaj. Ghiţă a spus că a fost chemat pentru câteva formalităţi. Un alt nume greu al politicii care a stat de vorbă cu procurorii a fost președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. El s-a prezentat la sediul DNA din București, unde a fost citat de procurori în calitate de martor în dosarul în care Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, este cercetată pentru luare de mită și alte infracțiuni. De asemenea, printre cei care și-au petrecut o parte din ziua de vineri la DNA a fost Răzvan Murgeanu, fost consilier al lui Traian Băsescu. Amintim că acesta a stat în luna martie nouă zile în arest, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență, dare de mită și instigare la infracțiunea de spălare a banilor. Fostul consilier prezidenţial ar fi luat 15.000 de euro mită pentru a interveni într-o licitaţie, în aşa fel încât firma preferată de acesta să câştige contractul.

Taguri articol


12