VIRUSUL GRIPAL a omorât un copil de un an și 5 luni!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decesul cu numărul 180, față de 129 anul trecut!

VIRUSUL GRIPAL a omorât un copil de un an și 5 luni!

• Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Constanţa, că activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate în ultimele două săptămâni, dar tot s-au mai înregistrat decese şi cazuri confirmate de îmbolnăvire, motiv pentru care este necesară precauţie în continuare.
Sănătate 20 Martie 2019 / 18:01 2140 accesări

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Constanţa, că activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate în ultimele două săptămâni, dar tot s-au mai înregistrat decese şi cazuri confirmate de îmbolnăvire, motiv pentru care este necesară precauţie în continuare. Pintea spune că s-au înregistrat 179 de decese provocate de gripă, multe faţă de cele 129 înregistrate în sezonul trecut, potrivit news.ro. Sorina Pintea a fost întrebată, miercuri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, despre evoluţia epidemiei de gripă. ”Din păcate, anul acesta avem 179 de decese, anul trecut au fost 129. Un lucru bun este că vaccinurile achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru populaţia din grupele cu risc s-a epuizat, în sensul că au fost achiziţionate 1.330.000 de doze şi s-au efectuat 1.329.000. Oamenii au început să înţeleagă necesitatea vaccinării”, a răspuns Sorina Pintea. Aceasta a precizat că activitatea virusului gripal a mai scăzut în intensitate. ”Din fericire, activitatea virusului gripal pe teritoriul României a scăzut în ultimele două săptămâni. Totuşi, săptămâna trecută au mai fost înregistrate 175 de cazuri de gripă, prin urmare recomandăm precauţie încă, având în vedere că mai avem decese şi cazuri de gripă la nivel naţional”, a spus Pintea. Ministrul Sănătăţii a anunţat, în 30 ianuarie, că în România este epidemie de gripă, la momentul respectiv fiind confirmate 54 de decese provocate de gripă.

Ulterior, Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat alte decese. Astfel, pe 20 martie au fost confirmate alte decese cauzate de virusul gripal, astfel că numărul total a ajuns la 180. Este vorba despre un bărbat de 79 de ani, din jud. Alba, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, vaccinat anti-gripal (data decesului: 19 martie 2019) și copil, sex feminin, de un an și 5 luni, din jud. Olt, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, nevaccinat anti-gripal (data decesului: 20 martie 2019).

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1362 secunde