Volkswagen investește în Rusia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Volkswagen investește în Rusia
Externe 02 Decembrie 2017 / 10:54 827 accesări 0 comentarii

Grupul auto german Volkswagen poartă discuții vizând preluarea unei participații la GAZ, un producător rus de autovehicule comerciale ușoare, au declarat vineri pentru Reuters mai multe surse din apropierea discuțiilor.

Deocamdată nu este clar cât de mare este participația pe care Volkswagen ar dori să o dețină la GAZ și nici valoarea unei eventuale tranzacții. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, și are deja un parteneriat cu Volkswagen.

Atât GAZ cât și Basic Element au refuzat să comenteze iar un purtător de cuvânt de la Volkswagen a spus că grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circulă pe piață.

"Există discuții, încearcă să ajungă la un acord. Deripaska caută de mult timp un partener iar VW nu are un partener rus" a declarat o sursă din industria auto. De asemenea o sursă din interiorul VW a confirmat că se poartă discuții dar a adăugat că aceste discuții nu vizează doar preluarea unei participații la GAZ de către constructorul german.

Volkswagen este deja un investitor important în Rusia, după ce a investit 1,75 miliarde de euro în operațiunile sale de pe această piață. Constructorul german are o uzină de asamblare de vehicule și o uzină pentru producția de motoare la Kaluga, 150 de kilometri sud de Moscova. Potrivit actualului acord de parteneriat convenit de Volkswagen cu GAZ, firma rusă produce autoturisme mărcile VW și Skoda, în timp ce Volkswagen furnizează motoare diesel de 2.0 litri pentru vehiculele comerciale ușoare produse de GAZ.

Taguri articol
VolskwagengazRusiaauto


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2033 secunde