Vor fi plantate perdele forestiere pe A2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vor fi plantate perdele forestiere pe Autostrada A2

Administrație 05 Decembrie 2020 / 09:47 316 accesări

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că pe Autostrada Soarelui, A2 și Drumul Național 2B vor fi plantate noi perdele forestiere.
Investiția, în valoare de peste 6,6 milioane de lei, a fost aprobată de Guvern. Copacii vor fi plantați în județele Călărași, Ialomița și Brăila.

Guvernul a alocat peste 6,6 milioane de lei pentru plantarea de perdele forestiere pe două drumuri din România, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet. Este vorba despre Autostrada A2, în județele Călărași și Ialomița, și despre Drumul Național 2B, în județul Brăila.

Reprezentantul Guvernului mai susține că România are nevoie de plantări de perdele forestiere pe o lungime de aproape 2.000 de kilometri.

„România are nevoie de aceste perdele pe autostrăzi și drumuri naționale pe o lungime totală de 1.750 de km, adică circa 5.250 de ha. Este un proiect mare, care trebuie continuat an de an. Perdelele sunt garanția protecției drumurilor și siguranței traficului, în mod special în vârfurile sezonului de iarnă, dar și pe timpul verii, atunci când acționează împotriva fenomenului de deșertificare, precum și ca bariere în calea prafului transportat de vânt”, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Sursa: Stirile TVRŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2112 secunde