Zeci de mii de petiții online pentru transformarea Sănătății!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua medicilor de familie

Zeci de mii de petiții online pentru transformarea Sănătății!

Sănătate 19 Mai 2016 / 17:41 322 accesări

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au lansat în 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, petiția „Solidari pentru Sănătate“. Până pe 19 mai, când se sărbătorește Ziua Internațională a Medicului de Familie, au fost semnate 38.596 de exemplare ale petiției în cabinetele medicilor de familie, iar în mediul online, unde petiția a fost promovată sub eticheta #SolidariPentruSanatate, s-au adunat încă 2.482 de semnături. ”Susțin petiția și alte 14 organizații ale pacienților și ale profesioniștilor din domeniul medical. Obiectivul celor 10 solicitări din petiție este de a transforma cu adevărat Sănătatea într-o prioritate națională. Din acest motiv, inițiatorii acesteia, medicii și pacienții din România, vor urmări îndeaproape realizarea acestora, asumându-și tot ceea ce depinde de ei pentru ca acest lucru să fie posibil, astfel încât Statul să își respecte în mod real onbligațiile constituționale referitoare la sănătatea cetățenilor lui”, potrivit unui comunicat al SNMF și FNPMF. “Cele 41.078 de petiții semnate în ultimele 6 săptămâni de pacienții noștri ne obligă să ne păstrăm convingerea că „Sănătatea este o prioritate“ și trebuie să convingem și decidenții să respecte acest lucru. Vom solicita consultări și sperăm ca de data aceasta să fim ascultați”, a declarat președintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu. “Nu ne oprim aici! Vom continua să strângem semnături și să solicităm factorilor de decizie să ia măsurile necesare pentru ca Sănătatea să fie în mod real, nu doar declarativ, o prioritate națională!”, a declarat, la rândul său, președintele FNPMF, dr. Doina Mihăilă.

La iniţiativa Organizaţiei mondiale a medicilor de familie (WONCA), la 19 mai se aniversează, în fiecare an, Ziua medicului de familie. Evenimentul este, aşa cum subliniază dr. Garth Manning, directorul executiv al WONCA, o ocazie deosebită pentru a recunoaşte rolul central al specialităţii în

asigurarea unei asistențe medicale holistice, bazată pe continuitate şi comprehensiune, adaptată fiecărui pacient în parte.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1794 secunde