„7 atracţii ale Constanţei“ și o expoziție de suflet, deschisă în prezența lui Mălăele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„7 atracţii ale Constanţei“ și o expoziție de suflet, deschisă în prezența lui Mălăele

Cultură 12 August 2016 / 16:57 27435 accesări

Constanța are cu ce să se mândrească: o istorie milenară, o moștenire culturală pe măsură, multiculturalitate, teatre și muzee, fără a mai socoti marea sa bogăție naturală: Marea Neagră, cu plaje însorite. Echipa de la Festivalul Verii - Caruselul Cooltural și-a propus, joi seară, în săptămâna „Mamaia - 110 ani de vacanţe“, să promoveze aceste comori lansând conceptul „Cele 7 atracţii ale Constanţei“, propunând turiștilor de pretutindeni (re)descoperirea Constanţei antice, interbelice şi moderne, cu ajutorul a trei rute create special pentru fiecare categorie de turişti, deoarece vechiul Tomis nu înseamnă doar mare, soare și nisip. Evenimentul menit să promoveze frumusețea Constanței a avut loc, joi, în Cortul Turistic al Caruselului Cooltural, sub egida „Descoperă atracţiile Constanţei“, care găduieşte Galeria Estiv’Art Mamaia.

„Ruta Istorică” a fost gândită pentru cei care vor să viziteze monumentele şi să admire arhitectura oraşului vechi. „Ruta Experienţelor” le stă la dispoziție celor care doresc să aibă parte de experienţe inedite (teatre, muzee, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii), iar „Ruta Distracţiei” oferă idei excelente pentru toţi cei care vor să îşi petreacă momente din vacanţă, cu prietenii, în cluburi, restaurante sau alte locuri de distracţie, pe plaje cu destinaţie specială sau făcând sport.

Organizatorii au pregătit, pentru constănţeni şi turişti, şi o hartă (realizată de i-tour.ro), pe care „Cele 7 atracţii ale Constanţei“ ale fiecărui traseu pot fi identificate cu uşurinţă. „Aceste rute reprezintă, practic, infrastructura cultural-turistică a oraşului nostru, monumentele, muzeele şi atracţiile arhitectonice devenind, astfel, uşor identificabile pentru oricine doreşte să le viziteze”, susțin organizatorii.

GABRIEL LUNGU A ADUS ÎN MAMAIA „VALURILE VIEŢII“

Evenimentul a fost precedat de vernisajul unei expoziţii de sculptură, „Valurile vieţii“, semnată de Gabriel Lungu, sub egida Asociaţiei „Farul Ospitalier“. Actorul și regizorul Horaţiu Mălăele, prezent la Caruselul Cooltural, a deschis expoziţia, iar la final i-a cerut autorului, sculptorul Gabriel Lungu, un autograf.

Expoziţia poate fi vizitată până sâmbătă, 13 august. „Acest eveniment este primul dintr-o serie care va celebra frumuseţile oraşului nostru şi artiştii talentaţi ai Constanţei. Cu ocazia acestei inaugurări, arta coboară de pe scenă pe promenadă, într-o prelungire firească a necesităţii de a fi în mijlocului publicului, cunoscător sau potenţial”, susțin organizatorii.

Citește și:

Caruselul Cooltural vă invită să (re)descoperiți Constanţa antică şi modernă!

Ovidiu Lipan Ţăndărică, Horaţiu Mălăele şi Mahala Rai Banda vă aşteaptă în Caruselul COOLtural!

Ducu Bertzi s-a simţit în Mamaia ca-n... Italia

Tango, folk și comedii revigorante în stațiunea Mamaia

„Vine barza“, în Mamaia!

Patru seri cu comedii și concerte extraordinare în Mamaia, la Caruselul Cooltural!

Exclusiv: Maia la Mamaia - lecţie dragă despre teatru, public şi respect

Maia Morgenstern, felicitări pentru Mamaia! Cine urcă pe scenă în această seară?

Paula Chirilă, Publika şi K1, pe scena Caruselului Cooltural!

Luptătorii din Gala Superkombat K1 urcă pe scena Festivalului Verii 2016!

În această seară, teatrul lui Dan Puric şi Corneliu Stroe, în Mamaia!

„Ocolul Pământului în 80 de... minute“, în „Caruselul Cooltural“!

Teatru și muzică marca Puric, Chilian și Stroe, la „Caruselul Cooltural“

Mamaia a reîntinerit: se dă în „Caruselul Cooltural”!

„Caruselul Cooltural” se învârte la Mamaia. Declarații în exclusivitate de la Caramitru și Mălăele

Senzații tari la Mamaia cu Mălăele și Caramitru în „Caruselul Cooltural“12