Vești bune pentru bolnavii în fază terminală! Casa Soarelui, redeschisă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Refugiul suferinzilor se va redeschide Vești bune pentru bolnavii în fază terminală! Casa Soarelui, redeschisă
Sănătate 10 Iulie 2018 / 17:34 1725 accesări 2 comentarii

Constănțenii care suferă boli în fază terminală terminale pot spera din nou că vor avea condiţii mai bune de îngrijire. Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui” se va redeschide după aproape un an în care nu a funcționat. Consiliul Județean Constanța a preluat, marți, în mod oficial, de la Direcția de Sănătatea Publică, clădirea în care a funcționat centrul. Aceasta va deveni o secție exterioară a Spitalului Județean, cu același scop: îngrijirea persoanelor care suferă de boli incurabile în fază terminală.

„CASA SOARELUI” VA FUNCȚIONA ÎN ADMINISTRAREA SPITALULUI JUDEȚEAN

Amintim că, în 21 mai, aleșii județeni au aprobat o hotărâre care le va permite autorităților să ceară Guvernului trecerea imobilului în administrarea CJC. „Prin HCJ nr.298/28.11.2017 s-a aprobat formularea unei solicitări către Guvernul României de emitere a unei hotărâri privind preluarea din domeniul public al statului în domeniul public al judeţului Constanţa, a imobilului situat în Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4 (fostul Centru de îngrijiri paliative Casa Soarelui), în vederea înfiinţării unui Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" Constanţa, care să asigure cele mai înalte standarde de spitalizare şi îngrijire, completând serviciile medicale existente”, se arată în proiectul de hotărâre. La aproape trei săptămâni de la adoptarea acestui proiect de hotărâre, Guvernul a adoptat trecerea Casei Soarelui de la Ministerul Sănătății la CJC.

CE SE ÎNTÂMPLĂ MAI DEPARTE

Protocolul de predare-primire a clădirii a fost semnat marți, 10 iulie, de către președintele CJC, Horia Țuțuianu și de către directorul DSP, Cristina Schipor. „În anul 2017, când am aflat de acele probleme de natură juridică între firma care avea în administrare Centrul și DSP, am luat toate măsurile astfel încât, în cel mai scurt timp, acest centru să treacă din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea CJC. În ultima perioadă, cu diferite amânări cauzate de documentația care trebuia făcută în această perioadă, am reușit să trecem Centrul Casa Soarelui în proprietatea CJC. De acum încolo, în prima ședință CJC trebuie aprobată transmiterea de la CJC la Spitalul Județean. Îi dau un termen managerului SCJU ca, până la 1 noiembrie, să facă toate demersurile necesare pentru ca, undeva la începutul lui noiembrie, acest Centru să fie funcțional”, a declarat Țuțuianu. La rândul său, managerul Spitalului Județean, Cătălin Grasa, a declarat: „Vom pune pe hârtie costurile pentru igienizarea clădirii și a altor lucrări necesare. Avem o organigramă creionată, vor fi circa 30 de angajați, medici, asistente, infirmiere, brancardieri, psihoterapeuți. Vom putea găzdui 20 de pacienți, 10 adulți și 10 copii”.

Citește și:

Vești bune pentru bolnavii de cancer! Casa Soarelui se va redeschide

Speranță pentru suferinzii de cancer. „Casa Soarelui” s-ar putea redeschide!

Cum ar putea fi salvată „Casa Soarelui“. Iată cine vine cu soluția!

De ce s-a închis Centrul „Casa Soarelui“? Vezi ADEVĂRUL!

Loading...
loading...

2 comentarii

Mazare 20:50:20 / 10 Iulie 2018
Huo!

Ce jigodii! Dupa ce ati distrus, cu buna stiinta, o activitate care mergea foarte bine ( si nu in cadrul unei firme, ci in cadrul unui ONG finantat ani de zile de politisti englezi ! ) acum aveti tupeul sa va arogati si niscaiva merite! O sa faceti si aici ce-ati facut cu Spitalul Judetean: o sa sifonati la greu banii noastri!

Raspopitu 08:06:24 / 13 Iulie 2018
Casa soarelui

Idea in sine este idioata .iar titlul articolului o prostie ce nu mai trebuie demonstrata : pentru un om care stie ca va murii peste 1/2 an singura veste buna va fi (poate ) la judecata de apoi . Indicele razelor ultraviolete in aceste zile la plaje este intre 8-9 ( 10 este maxim ) Veniți la mare este perfect pentru Casa Soarelui !.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1815 secunde