Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Cea mai simplă și rapidă rețetă de limonadă
28 iunie 2017 Cea mai simplă și rapidă rețetă de limonadă

Ce poate fi mai bun pentru a alunga arșița într-unadin zilele fierbinți de vară. Dar de multe ori, chiar dacă îți este poftă de o limonadă, poate că nu ai chef să-ți faci pentru că durează o veșnicie să storci lămâile. Din fericire, există o metodă mai simplă și extrem de ...

0 comentarii
Cheesecake cu zmeură
27 iunie 2017 Cheesecake cu zmeură

Pentru că traversăm o perioadă extrem de călduroasă, vă propunem să ne răcorim cu un desert ușor și reconfortant. În plus, se prepară rapid! Ingrediente: Preparare (15 min) 1 pachet mare de biscuiți 150 gr unt topit 250 gr mascarpone 200 gr ...

0 comentarii
Ciocolata uneşte spirite şi deschide portofele! 3.390.000 de dolari pentru salvarea fabricii Cadbury
14 iunie 2017 Ciocolata uneşte spirite şi deschide portofele! 3.390.000 de dolari pentru salvarea fabricii Cadbury

Într-o singură săptămână, în Noua Zeelandă s-au strâns 3,39 milioane de dolari americani pentru salvarea fabricii de ciocolată Cadbury din orașul Dunedin, potrivit DPA. Pentru a împiedica mutarea fabricii în Australia, cetățenii obișnuiți s-au alăturat unei campanii ...

0 comentarii
„Coppa Trump“, înghețata creată special cu ocazia vizitei președintelui SUA în Italia
26 mai 2017 „Coppa Trump“, înghețata creată special cu ocazia vizitei președintelui SUA în Italia

Președintele american Donald Trump se va putea delecta cu o delicatesă realizată special pentru el în timpul vizitei în orașul italian Taormina cu ocazia summitului G7 din această săptămână: "Coppa Trump", concepută de un magazin local de înghețată, informează vineri DPA ...

0 comentarii
Festin culinar de mare artă, la Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare
8 mai 2017 Festin culinar de mare artă, la Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare

Cei mai pricepuți bucătari în materie de preparate cu specific pescăresc s-au reunit, luni, în cadrul Festivalului Peștelui și al Fructelor de Mare. Aproape 50 de unități de alimentație publică din Constanța, Tulcea și chiar și din Brăila s-au întrecut în preparate gustoase ...

1 comentariu
Cel mai scump taco din lume, aziționat de un american pentru 7.000 de dolari
2 mai 2017 Cel mai scump taco din lume, aziționat de un american pentru 7.000 de dolari

Cel mai scump taco din lume, creat de un bucătar mexican, a fost achiziționat pentru suma de 7.000 de dolari de un american care nici măcar nu l-a gustat, în timpul unei licitații desfășurate în stațiunea mexicană Los Cabos, informează AFP. Această versiune de lux a popularului fel de ...

0 comentarii
Balmoșul transilvănean – zile de sapă, zile de coasă și zile de efort
29 aprilie 2017 Balmoșul transilvănean – zile de sapă, zile de coasă și zile de efort

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ioan Vulpescu, și-a început a doua zi a vizitei sale în județul Bistrița-Năsăud la Festivalul balmoșului transilvan, organizat la Complexul Muzeal Județean în cadrul manifestărilor dedicate celor 65 de ani de viață muzeistică la Bistrița ...

0 comentarii
De 1 Mai, românul consumă mici cât pentru o lună întreagă
28 aprilie 2017 De 1 Mai, românul consumă mici cât pentru o lună întreagă

Românii sunt recunoscuți drept mari consumatori de mici, mai ales în perioada verii, însă apogeul vânzărilor îl reprezintă minivacanța de 1 Mai, când pe parcursul a 2-3 zile vânzările ajung și la 1.500 de tone, astfel că pe grătare "sfârâie" ...

0 comentarii
Parfumul comestibil, inventat de un chef român
19 aprilie 2017 Parfumul comestibil, inventat de un chef român

Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar și pentru corp. Esenţa este unică în România şi este testată de clienții unui restaurant din municipiul Sebeș. Parfumul „Vert de Toma”, creat de bucătarul Cosmin ...

1 comentariu
Spanac cu miel și plăcintă cu brânză
13 aprilie 2017 Spanac cu miel și plăcintă cu brânză

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, potrivit Agerpres. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Spanac cu miel'' și ''Plăcintă cu ...

0 comentarii
Ce te faci când uiți să cumperi pâine?!
12 aprilie 2017 Ce te faci când uiți să cumperi pâine?!

Faci o clătită „specială“ din... ghici?... aluat de clătită: un ou, apă minerală sau, mai bine, bere, făină cât să se facă aluatul ca o smântână mai groasă, sare, mărar uscat și puțin piper (și, poate, puțin suc de roșii pentru cei cărora le place aventura gustului) ...

0 comentarii
Mirosul de prăjeală, sancționat cu amendă în Italia
12 aprilie 2017 Mirosul de prăjeală, sancționat cu amendă în Italia

O familie din Italia a fost amendată cu 2.000 de euro, din cauza mirosului de prăjeală care ieșea din bucătăria lor, un tribunal considerând că și-a hărțuit olfactiv vecinii, relatează online ziarul spaniol El Pais. Este un caz fără precedent, un tribunal italian considerând mirosul de ...

0 comentarii
Paște 2017 - producție-record de pască și cozonac
6 aprilie 2017 Paște 2017 - producție-record de pască și cozonac

Afacerile cu pască vor bate toate recordurile post-criză în această perioadă a sărbătorilor pascale, cinci milioane de bucăți fiind gata să apară pe rafturi (cu mult peste nivelul din 2016). Totodată, piața cozonacilor va crește cu 5% în acest an, până la 7,5 milioane de bucăți ...

0 comentarii
Supă de primăvară, de post sau de dulce, versatilă și gustoasă
30 martie 2017 Supă de primăvară, de post sau de dulce, versatilă și gustoasă

Pentru supă: 3 bucăți praz mari sau 6 mai mici; 1 ceapă uscată; 50 gr unt (poate ceva mai mult); 3 cartofi mari sau 6 mici; 1 litru de supă de carne (pui, de preferat); o legătură de pătrunjel verde proaspăt; 1 gălbenuș de ou; sare și piper după gust; 250-300 gr frișcă lichidă (neîndulcită); ...

0 comentarii
Pâinea de soare și cea neagră cu cartofi - produsele anului 2017 la GastroPan
25 martie 2017 Pâinea de soare și cea neagră cu cartofi - produsele anului 2017 la GastroPan

Pâinea de soare și pâinea neagră cu cartofi sunt produsele care au câștigat Trofeul "Pâinea Anului" 2017, la expoziția GastroPan, cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est, care se încheie ...

0 comentarii
Conopidă la cuptor: gust bun cu o cheltuială minimă!
17 martie 2017 Conopidă la cuptor: gust bun cu o cheltuială minimă!

Conopida o speli si o pui la fiert într-o oală cu apă în care ai aruncat două frunze de dafin, câteva boabe de piper, un pahar cu vin alb sau roșu, (iese la fel de bună și cu alb, și cu roșu), și o linguriță cu sare. O lași cam 15 minute din momentul în care începe să ...

0 comentarii
Plăcintă românească și compot asortat
16 martie 2017 Plăcintă românească și compot asortat

Vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa (conform Agerpres.ro). Astfel, vă putem arăta cum să faceți rețetele ''Plăcintă românească'' și ''Compot asortat'' care au ...

0 comentarii
Record mondial la preparat clătite: 12.716 în 8 ore
1 martie 2017 Record mondial la preparat clătite: 12.716 în 8 ore

O companie din Rusia a preparat, cu ajutorul unor bucătari profesioniști, nu mai puțin de 12.716 de clătite, stabilit astfel un record mondial recunoscut de Guinness World Records, informează marți upi.com. Evenimentul a avut loc pentru a celebra sărbătoarea Maslenița. Nu mai puțin de 16 chefi s-au adunat la ...

0 comentarii
Reţete pentru suflet! Tapioca Tutti Frutti și Macarons
23 februarie 2017 Reţete pentru suflet! Tapioca Tutti Frutti și Macarons

Cui nu-i plac celebrele „macarons”? Agerpres prezintă două reţete culinare vechi, preluate din diferite „tratate” de specialitate. Potrivit sursei citate, reţetele de „Tapioca Tutti Frutti”și „Macarons” (prăjituri din migdale) au fost publicate în volumul ...

0 comentarii
Secretul slăninii bune, dezvăluit la un festival gastronomic
17 februarie 2017 Secretul slăninii bune, dezvăluit la un festival gastronomic

Producători de carmangerie din mai multe județe din Transilvania expun, vineri, la Cluj-Napoca, slănină preparată sub diverse forme, în cadrul SlanăFest, festival gastronomic conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al țăranilor din Transilvania. Președintele Breslei ...

0 comentarii
1...45678...15
Pagina a fost generata in 0.1207 secunde